Українські фігуристи матимуть власну криту льодову арену

Українські фігуристи матимуть власну криту льодову арену

Укрінформ
Одним з амбітних проектів Української федерації фігурного катання на ковзанах (УФФК) є будівництво власної спеціалізованої критої льодової арени у столиці. 

За словамі президента УФФК Михайла Макарова, у такому мегаполісі, як Київ, мати лише одну ковзанку стандартного розміру - не просто мало, а критично мало, повідомили Укрінформу у прес-службі федерації.

"Необхідність будівництва такої арени логічно випливає з наших реалій. Від українських фігуристів очікують високих результатів, але мало хто замислюється над умовами, в яких ці результати власне й формуються. Тим часом, дефіцит льоду в Україні вкрай гострий. Навіть у столичному регіоні професійний лід - це одна ковзанка на вулиці Шалетт, яку до того ж фігуристи мусять ділити з хокеїстами та ковзанярами з шорт-треку. У такому мегаполісі, як Київ, мати лише одну ковзанку стандартного розміру - не просто мало, а критично мало", - підкреслив Макаров.

Він також зазначив, що у питанні будівництва великої льодової арени фігуристів у столиці федерація має повну підтримку з боку Міністерства молоді та спорту.

"Наша федерація отримала підтримку Міністерства молоді та спорту України. Додає оптимізму й партнерство з відомою канадською компанією BEHLEN Engineering, яка існує на ринку з 60-х років минулого століття і споруджує спортивні об'єкти в усьому світі. Ідея про співпрацю з канадськими фахівцями з'явилася якраз після того, як ми побачили й ознайомилися з побудованими ними аренами. Ми активно шукаємо кредитні лінії, фінансові можливості  у різних фондах, інвестиційних агентствах і сподіваємося, що наприкінці року зможемо надати міській владі, міністерству конкретні плани щодо будівництва такої масштабної спортивної споруди", - розповів президент УФФК.

За його словами, у цьому "домі фігуристів" можна буде проводити змагання найвищого рівня.

"Хотілося б, щоб це була арена, гідна такої держави, як Україна, Щоб на її льоду можна було проводити змагання будь-якого рівня, у тому числі й найвищого, - зазначив Макаров. - Ми плануємо її як комплекс загальною площею понад 30 тисяч кв. м з двома тренувальними полями, залами з хореографії, фізичної підготовки, глядацькими трибунами, які мали б якнайменше 5 тисяч місць. Передбачається, що арена надаватиме увесь спектр необхідних послуг - медичне обслуговування, інструктаж, фізичну та  хореографічну підготовку, тут застосовуватимуться сучасні методи реабілітації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-