Якщо будуть залізні гарантії, ми зіграємо хоч у Донецьку - Суркіс

Якщо будуть залізні гарантії, ми зіграємо хоч у Донецьку - Суркіс

Укрінформ
Президент футбольного клубу "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс розповів про позицію клубу щодо проведення матчів УПЛ в Маріуполі.

"Моя позиція гранично проста. Особисто у мене немає ніякого упередження до цього симпатичного місту. Більш того, і я, і колеги по "Динамо" з великою повагою до нього ставимося - нас тут завжди тепло зустрічали. Я сам любив бувати в Маріуполі за часів президентства в тутешньому клубі Володимира Семеновича Бойка. Мені подобалося гуляти по вулицях - і тут, і в Донецьку, і жодного разу не доводилося стикатися з якимись проявами некультурної і тим більше агресивної поведінки.

Але справа тут ось в чому. Йде війна, будемо називати речі своїми іменами, Маріуполь знаходиться на невеликій відстані від лінії фронту. І ми, при всій повазі до міста, не вважаємо на даний момент можливим проводити тут матчі. Ні федерація, ні ліга, ні місцева влада не дають навіть мінімальних гарантій безпеки. Хто гарантує, що під клубний автобус, якому б довелося перевозити "Динамо" із запорізького аеропорту, ніхто не закладе вибухівку? Хто дасть гарантію, що проти наших гравців, тренерів та персоналу не буде жодних провокацій?

Нарешті, чи можемо ми бути впевнені в тому, що не постраждають патріотично налаштовані вболівальники команди? Адже в Маріуполі немає, підкреслю, не лише гарантій, які здавалися б переконливими, - навіть спільного бачення підходу до забезпечення безпеки. І та обставина, що сюди не боялися приїжджати клуби першої ліги, не здається мені переконливим аргументом. Дайте залізні гарантії - і ми зіграємо хоч у Донецьку.

Ми не категоричні у своєму небажанні проводити тут матчі, але якщо існує хоча б один відсоток реальної небезпеки - ігри слід проводити на нейтральному полі", - цитує Суркіса tribuna.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-