«Динамо» пояснило, чому не хоче грати в Маріуполі

«Динамо» пояснило, чому не хоче грати в Маріуполі

Укрінформ
В київському клубі кажуть, що їх автобус може стати мішенню для бойовиків.  

Заступник генерального директора «Динамо» Сергій Мохник прокоментував відмову клубу проводити матчі в Маріуполі. Про це повідомляє «Футбол 24».

«Вчора на загальних зборах ми прийшли до думки, що не будемо туди їхати. Не тому, що не хочемо, просто усвідомлюємо, що для «Динамо» і «Карпат» можуть виникнути неприємні, непередбачені ситуації. Федерація запевнила, що кожен матч розглядатимуть індивідуально.

Нам федерація сказала, що перед кожним домашнім матчем «Маріуполя» комісія вирішуватиме - в залежності від суперника, від гри, від ситуації, яка в будь-який день може змінитися в ту чи іншу сторону. У цьому нас запевнив Олександр Бандурко.

На сьогоднішній момент наша позиція не категорична. Ми туди їдемо в 7-му турі, тому потрібно приймати рішення. За регламентним документом УЄФА стадіон не повинен розташовуватися від аеропорту на відстані більшій, ніж 110 кілометрів. Давайте порахуємо: від найближчого аеропорту в Запоріжжі - 270 кілометрів.

Зрозумійте правильно: там же блокпости, їхати туди клубним автобусом, на якому написано «Динамо» Київ, - це не автомобілем. Сьогодні ми на всі матчі їздимо своїм автобусом. Навіть якщо доводиться летіти, він нас зустрічає в пункті призначення. Як я повезу автобус туди, де зовсім поруч бойовики? Це ж дуже яскрава, красива мішень.

Тому ми перебуваємо на етапі переговорів з «Маріуполем» і є розуміння, що один з матчів проведемо на нейтральному полі. Ми не говоримо, що це - не Україна. Ми розуміємо, в якій ситуації перебуває країна. Але розуміємо і те, що через необдуманий крок можуть виникнути наслідки, які нікому не потрібні», - сказав Мохник.

Нагадаємо, раніше головний тренер «Іллічівця» Олександр Севідов заявляв, що буде смішно, якщо клуби Прем'єр-ліги побояться приїжджати до Маріуполя. За його словами, в Маріуполь приїздило грати багато дитячих команд і ніяких претензій до безпеки у них не було. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-