"Аякс" - "Манчестер Юнайтед": текстова трансляція - сьогодні на Укрінформі

Укрінформ
У середу, 24 травня, на "Френдс Арені" у Стокгольмі (Швеція) відбудеться фінальний матч Ліги Європи УЄФА, в якому футболісти голландського "Аякса" і англійського "Манчестер Юнайтед" розіграють 15-кілограмовий Кубок УЄФА, а також путівку у Лігу чемпіонів наступного сезону.

На сайті Укрінформу можна буде стежити за текстовою трансляцією поєдинку. Початок матчу о 21.45.

Фінал розпочнеться хвилиною мовчання у пам'ять про жертви атаки в Манчестері, а гравці вийдуть на поле з траурними пов'язками.

Обслуговувати матч "Аякс" - "Манчестер Юнайтед" довірено бригаді арбітрів із Словенії на чолі з Даміром Скоміною. Четвертий рефері Джанлука Роккі (Італія).

*************

Це п'ята зустріч клубів в турнірах УЄФА; у попередніх чотирьох матчах кожна команда здобула по дві перемоги.

Перемога у Стокгольмі зробить "Манчестер Юнайтед" лише п'ятим клубом, який виграв усі три головних єврокубка (Кубок європейських чемпіонів/Ліга чемпіонів, Кубок УЄФА/Ліга Європи, Кубок володарів кубків) - після "Аякса", "Баварії", "Челсі" і "Ювентуса".

"Аякс" у разі перемоги збере унікальний комплект трофеїв і стане єдиним клубом, який вигравав головні турніри УЄФА у всіх їх іпостасях. У 1971, 1972 і 1973 роках амстердамці брали Кубок європейських чемпіонів, а в 1995-му - виграли Лігу чемпіонів. У 1992 році їм дістався Кубок УЄФА. "Порту" є єдиним клубом, який виграв Кубок УЄФА (2003)/Лігу Європи (2011) і Кубок чемпіонів (1987)/Лігу чемпіонів (2004). Однак "дракони" ніколи не перемагали у Кубку володарів кубків.

*************

Для "Манчестер Юнайтед" і "Аякса" це буде перший фінал Ліги Європи. Це доведе кількість різних клубів, які брали участь у фіналі турніру, до 12. Переможець матчу на "Френдс Арені" стане п'ятим клубом, який завоював трофей. В епоху Ліги Європи кубком володіли тільки "Севілья" (тричі), "Атлетико" (двічі), "Порту" і "Челсі" (по разу).

Примітно, що наставник команди-переможниці стане найстаршим тренером, який виграв фінал Ліги Європи УЄФА. На даний момент таким є Рафаель Бенітес, який у 2013 році завоював трофей з "Челсі" у віці 53 років і 21 день. У день фіналу Петеру Босу буде 53 роки і 184 дні, а Жозе Моурінью - 54 роки і 118 днів.

*************

У фіналах мирного результату не буває. У випадку нічиєї після закінчення основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-