У дисциплінарний комітет ФІФА вперше увійшов представник України

У дисциплінарний комітет ФІФА вперше увійшов представник України

Укрінформ
Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко обраний членом дисциплінарного комітету Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Таке рішення було прийнято на засіданні 67-го Конгресу ФІФА, який відбувся 11 травня в столиці Бахрейну Манамі, повідомили Укрінформу у ФФУ.

Делегати Конгресу ФІФА підтримали пропозицію президента організації Джанні Інфантіно і проголосували за новий склад Дисциплінарного комітету, який буде працювати наступні чотири роки.

Кандидатуру Павелко на розгляд Ради ФІФА вніс президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александер Чеферін. Раніше в дисциплінарному комітеті ФІФА працював сам Чеферін, але після його обрання керівником УЄФА словенський спортивний функціонер запропонував передати свої повноваження Павелко.

Президент ФФУ, який отримав високу посаду в ФІФА, назвав це великою честю і великою відповідальністю.

«Ми тісно співпрацюємо з Александером Чеферином з самого початку його президентства. Україна є надійним союзником президента УЄФА у проведенні системних реформ в європейському футболі», - зазначив Павелко.

Рішення Конгресу ФІФА стало історичним для України, представники якої ніколи раніше не займали посад у комітетах Міжнародної футбольної організації.

Павелко впевнений, що це відмінна можливість не тільки представляти Україну в ФІФА, але і обмінюватися унікальним досвідом з колегами з інших країн.

«Ми зробимо все можливе, щоб переймати та впроваджувати в Україні кращі напрацювання світового футбольного співтовариства, навчати вітчизняних фахівців і закласти фундамент для принципового поліпшення роботи українських дисциплінарних органів. Поява представництва України в ФІФА буде сприяти успішному реформуванню нашої футбольної системи», - зазначив президент ФФУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-