Найкращий момент сказати «Прощавай, бокс»

Найкращий момент сказати «Прощавай, бокс»

Укрінформ
Володимир Кличко повинен пишатися своїм боєм проти Ентоні Джошуа.

Кращий український боксер усіх часів Володимир Кличко має піти. Так, він програв Ентоні Джошуа і програв не як чемпіон, тричі впавши в 11-у раунді. Втім, Володимир вчинив по-чоловічи коли погодився на бій з молодим і дуже сильним боксером. Мало того, під завісу кар’єри в 41 рік Кличко влаштував епічний бій, який ще довго розбиратимуть на епізоди і коментуватимуть. На ньому вчитимуться нові покоління. «Бій Кличко – Джошуа дав фанатам боксу усе, чого вони хотіли. Клас. Драму. Долю. Впертість. Повагу», - написав після поєдинку легендарний Леннокс Льюїс.

Вперше в кар’єрі Володимир ризикнув, поставив на усе і програв. Однак парадокс цієї поразки в тому, що українець подарував світу свою легенду – він оговтався після принизливої поразки від Ф’юрі і дав бій можливо новому королю боксу. Саме Кличко зробив Ентоні Джошуа новою суперзіркою важкої ваги. Все логічно, одна зірка згасла, інша запалала.

Ми ще довго сперечатимемось, чи міг Кличко перемогти 29 квітня в Лондоні. Так, хто знає як завершився б поєдинок, якби Володя притис розгубленого британця до канатів у 6 раунді і кілька разів добряче влучив. Кличко або розраховував, що Джошуа сам розсиплеться, або ж планував свій смертельний удар в 11-12 раундах. Але вийшло як вийшло. Кажуть, якби Ентоні не завалив українця в 11 раунді то була б нічия, але згідно з великою логікою спорту переміг дійсно сильніший. Погодьтесь, Джошуа справжній чемпіон. Міцний, розумний, великодушний. А головне саме він побив СТАРОГО КОРОЛЯ!

Попри усе захоплення Джошуа його майбутнє в боксі наразі під великим питанням. Ніхто не здивується, якщо через півроку Ентоні програє Деонтею Уайлдеру. В 27 років Джошуа ще потрібно багато чому навчитися і не лише на рингу. Усі пам’ятають як тонули великі чемпіони саме поза рингом. А щодо майбутнього Кличка то, здається, прийшов час йому зупинитись.

Усі розмови про бій-реванш з Джошуа – це реверанс в бік контрактних угод. Дійсно, там є такий пункт, але сам Володимир не поспішає кидати Джошуа новий виклик. Він каже, що хоче усе проаналізувати і розібратися в собі. Втім, навіть найдосконаліший аналіз не зробить Кличка молодшим і витривалішим. Натомість, Джошуа відчув запах чемпіонської крові і для нього Кличко вже пройдений етап. Дуже сумнівно, що Ентоні та його команда захочуть ще одного бою проти українця.

Найкращий вихід для Кличка подумати, набратися сміливості і піти. Він уже достатньо зробив для боксу, а його нові спроби повернути собі бодай один чемпіонський пояс матимуть сумнівний присмак. Людям Кличко буде неймовірно важко переконати спонсорів, телебачення і промоутерів потенційних суперників організувати бій. Прийшов час інших героїв, а старим героям варто заспокоїтись і не принижувати себе нав’язливим бажанням вийди ще хоча б раз на великий ринг. Для Кличка зараз ідеальний момент сказати «Прощавай, бокс»!

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-