Чемпіонка Європи з дзюдо Дарина Білодід: шлях до перемоги

Чемпіонка Європи з дзюдо Дарина Білодід: шлях до перемоги

Відео
Укрінформ
Українка Дарина Білодід у 16 років виграла чемпіонат Європи-2017 з дзюдо в перший же день змагань 20 квітня після чотирьох складних сутичок.

На шляху до перемоги у континентальній першості з дзюдо Дарина Білодід у ваговій категорії до 48 кг провела чотири напружених сутички, в кожній з яких отримала перемогу. Суперниками українки були Марія Персидська (Росія), Міліса Ніколич (Сербія), Єва Чернівецька (Угорщина) та Ірина Долгова (Росія).

"Усі сутички були надзвичайно складними. Я була дуже рада, коли виграла сутичку за вихід у фінал в угорської призерки Олімпіади в Лондоні. Звичайно, у фіналі, коли я стала першою, теж була надзвичайно рада. У першій сутичці я по шидо виграла (це у нас жовті картки), у другій сутичці теж по шидо. У третій в додатковий час виграла вазарі. Вже у фіналі в додатковий час я програвала дві жовті картки, але кинула суперницю на татамі, отримавши вазарі - і перемогла", - розповіла українська борчиня в інтерв’ю sport.ua.   

Юна українська дзюдоїстка прагне взяти участь в Олімпіаді-2020, а у чемпіонатах ставить своєю ціллю тільки перемоги: "В мене ціль – тільки перше місце. Для мене друге та третє місця - все одно поразка. Хочу посідати тільки перші місця. Дай Бог, все складеться - і я досягну того, чого прагну".

Нагадаємо, чемпіонат Європи з дзюдо 2017 року проходив з 20 по 23 квітня у палаці спорту Торвар Холл у Варшаві (Польща). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-