В травні Київ прийматиме міжнародну велогонку Race Horizon Park

В травні Київ прийматиме міжнародну велогонку Race Horizon Park

Укрінформ
Велосипедисти змагатимуться на Майдані та Хрещатику.

З 26-го по 28-е травня в Києві вшосте проводитиметься серія міжнародних велогонок Race Horizon Park. Як і минулого року, програма змагань складатиметься з п’яти одноденних гонок – трьох у чоловіків та двох у жінок. На даний момент свою участь в чоловічих перегонах підтвердили 19 команд з 12 країн. Головними конкурентами українців будуть команди з Азербайджану, Білорусі, Італії та Польщі.

«Українські любителі велоспорту побачать в Києві унікальний за своєю різноманітністю і якістю міжнародний пелотон. Сьогодні ми досягли того етапу в розвитку гонки, коли ми як організатори не просто більше не вмовляємо зарубіжні команди приїхати до нас. Тепер ми вирішуємо, хто гідний вийти на старт в Києві, а хто ні. Думаю, це чітко говорить про той успіх, якого ми досягли з Race Horizon Park за останні шість років», - розповів Олександр Башенко, президент Федерації велоспорту України та голова організаційного комітету Race Horizon Park.

Як і рік тому, відкривати серію київських стартів Horizon Park Race for Peace (26 травня) будуть в селищі міського типу Чабани на відремонтованому «Олімпійському колі», на якому довгі роки тренувалися збірна Радянського Союзу, а пізніше і України. Учасники подолають 16 кіл і проїдуть в цілому 134 кілометрову дистанцію.

Візитною карткою Race Horizon Park 2017 знову стане суботня гонка, Horizon Park Race Maidan (27 травня), яка традиційно проходить в День Києва. Цього року суботній старт зберіг свою родзинку, проїзд по Майдану Незалежності, Європейській площі та всією вулицею Хрещатик, але серйозно змінив сам маршрут. Тепер гонщики проїдуть рекордне по довжині коло в 19 км аж до Проспекту Перемоги і метро Нивки (всього 8 кіл, сумарно 154 км).

Недільна гонка Horizon Park Classic (28 травня) пройде за класичним маршрутом в Солом'янському районі Києва зі стартом і фінішем у бізнес-центру Horizon Park Business Center на вулиці Миколи Грінченка, 4. Гонщики подолають 96 км в 12 колах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-