Велогонки в Києві: рекордна кількість учасників і спортсмени-зірки

Велогонки в Києві: рекордна кількість учасників і спортсмени-зірки

Фото
Укрінформ
У Києві пройшли кілька змагань велосипедистів для любителів і професіоналів, а також велопарад за участю мера столиці Віталія Кличка.

Як повідомили організатори змагань Race Horizon Park, у міжнародній дебютній жіночій професійній велогонці на шосе Horizon Park Women Challenge переможницею та призерами стали виключно представниці України.

"Українки підкорили увесь подіум дебютної жіночої велогонки", - йдеться в повідомленні.

Перше місце на рахунку Тетяни Рябченко (збірна України), друге - у Ірини Семенової (Миколаївська область), на третьому - Ганна Соловей (збірна України).

Це вкрай важлива гонка для українських спортсменок, адже набрані очки дозволяють відібратися жінкам на Олімпійські Ігри-2016 в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

Наймасовішим заходом дня стала друга велогонка з серії Race Horizon Park 2016 - Horizon Park Race Maidan, що зібрала 200 спортсменів із 17 країн світу.

"Цього року ми відзначаємо не лише ювілей велогонки, а й її рекорди. Вперше ми проводимо професійні жіночі велогонки, вперше ми приймаємо проконтинентальну команду, вперше ми реєструємо такий величезний пелотон - майже 200 спортсменів. Ми навіть вимушені були зупинити реєстрацію, бо такої кількості заявок до участі ми ще не отримували", - розповів голова організаційного комітету велогонки Race Horizon Park і президент Федерації велоспорту України Олександр Башенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-