Українські кулаки підкорюють Америку

Українські кулаки підкорюють Америку

Укрінформ
Одразу троє українських боксерів – Ломаченко, Усик і Гвоздик вийдуть на американський ринг в один вечір.  

Цими вихідними станеться знакова подія для українського професійного боксу. В ніч з 8 на 9 квітня Василь Ломаченко, Олександр Усик і Олександр Гвоздик проведуть свої чергові бої протягом одного боксерського шоу на арені MGM National Harbor в передмісті Вашингтона – Оксон-Хіллі (штат Меріленд). Усі три бої в прямому ефірі покаже американський телегігант HBO, а це статус, імідж, гроші.

Головною подією вечора стане поєдинок нашого Василя Ломаченка. Він захищатиме свій чемпіонський пояс WBO у другій напівлегкій вазі (до 59 кг) від зазіхань американця Джейсона Соси. Також захищатиме титул чемпіона WBO у важкій вазі (до 90,7 кг) Олександр Усик. Його суперник – Майкл Хантер (США). Олександр Гвоздик проведе рейтинговий бій (вага до 79,4 кг) проти відомого кубинця Юнієски Гонсалеса. На думку Ломаченка, цей вечір – величезний крок для популяризації України в США, а найліпше його завершення – три перемоги українців.

Ломаченку нема чого остерігатись?

Одразу зазначимо, що заради бою з Ломаченко Соса відмовився від титулу WBA. Це багато про що говорить. 29-річний Соса прагне перезапустити свою кар’єру в поєдинку з українцем. Його ставка на перемогу або ж хоча б гідний супротив Ломаченку дуже велика. При цьому Соса сильний та унікальний боксер (чотири нічиї в кар’єрі!), але він не топ. Усі експерти кажуть, єдиний шанс Соси – нокаутувати Ломаченка. Не даремно ж на його рахунку 15 дострокових перемог. Втім, американець ще має влучити у Василя. Усім відома швидкість, реакція та робота ніг українця.

Для Ломаченка бій буде черговою сходинкою на шляху підкорення Америки і тут головне – показати видовищний бокс і перемогти без запитань. Напередодні бою, Василь зізнався, що це бокс і може трапитись усяке. Зокрема, за словами Ломаченка, Соса – брудний боксер і з ним потрібно бути обережним. «Втім, я не буду прикидатись ніби суперник мені рівня. На рингу я збираюсь показати свій найкращий «хай-тек» бокс», - додав українець.

Не вірять у Сосу і букмекери, незважаючи на його реноме міцного і досвідченого бійця. На перемогу Ломаченко ставки приймаються з мізерним коефіцієнтом 1.07 до 1. Перемогу американця оцінюють у 8 до 1. Ще більше можуть заробити ті, хто ризикне поставити на нічию. Там коефіцієнт 34 до 1. 

Що далі збирається робити Ломаченко? Вочевидь, знову, вже втретє, підійматися у ваговій категорії. Цього разу у легку вагу (до 61,2 кг), де на нього вже чекає чемпіон за версією WBC американець Майкі Гарсія. Це має бути перший по-справжньому мегафайт українця в США. Сам Ломаченко окрім Гарсії дуже хоче вийти на ринг проти «Золотого хлопчика» з Венесуели Хорхе Лінареса. Він називає цей бій ідеальним, аби увесь світ оцінив його талант і клас. «Те, наскільки добре ви пристосовуєтесь до більш сильних суперників і визначає, хто ви є насправді», - підсумовує плани Ломаченко.

Оновлений Усик і мотивований Гвоздик

Поступово обживається в Америці і Олександр Усик. Бій проти Майкла Хантера буде для нього другим боєм в США і другим поспіль захистом чемпіонського поясу WBO. Усім цікаво подивитись на оновленого Усика, який пішов від знаменитого тренера Алі Башира і став займатися під наглядом батька Ломаченка – Анатолія. Експерти, пророкують, що Усик поліпшить власний захист, бо він забагато пропускав в останньому бою проти Табісо Мчуну.

Суперник Усика – технічний, видовищний боксер, з успішною кар’єрою в аматорах. Хантер їздив на Олімпіаду-2012 в Лондон, де Усик  якраз і став чемпіоном. Об’єктивно Хантер поступається українцю класом, про що свідчать і коефіцієнти букмекерів: 1,06 – перемога Усика, 11,0 – перемога Хантера. За рахунок швидкості та майстерності українець має без проблем перемогти, хоча зверхнє ставлення до Хантера неприпустиме. Такі бійці можуть жорстко покарати за втрату концентрації. До речі, як і Ломаченко, після цього бою Усик збирається піднятися у нову вагу. Якщо українець не зможе домовитись про об’єднувальний бій, то піде в елітний дивізіон суперваговиків.

Олександр Гвоздик

Щодо бою Олександра Гвоздика, то у непереможного українця достатньо мотивації обіграти знаменитого 31-річного кубинця Юнієски Гонсалеса. У разі перемоги про Гвоздика говоритимуть як про нового претендента на чемпіонські пояси у його вазі. Але досягти цього буде непросто. Гонсалес – боєць з чудовою аматорською школою, він має грізний удар і міцне підборіддя. Перемога над таким суперником – це перехід на новий якісний рівень.

Святослав Василик, Київ

Перше фото: xsport.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-