Плюс Зозуля, мінус Караваєв

Плюс Зозуля, мінус Караваєв

Укрінформ
Андрій Шевченко оприлюднив список легіонерів на відбірковий матч ЧС-2018 проти Хорватії.

За два тижні до ключового матчу відбору на ЧС-2018 проти Хорватії головний тренер збірної України Андрій Шевченко зробив свій вибір стосовно наших легіонерів. Ось кого викликав Шевченко на гру з Хорватією. Воротар Денис Бойко («Малага»); захисник Артем Федецький («Дармштадт»); півзахисники Євген Шахов (ПАОК), Олександр Зінченко (ПСВ «Ейндховен»), Руслан Малиновський («Генк»), Євген Коноплянка («Шальке»); нападники Артем Кравець («Гранада»), Роман Зозуля («Бетис»),  Євген Селезньов («Карабюкспор»).

Селезньов в ролі козирного 

Одразу зазначимо, що до поєдинку з хорватами готуватиметься нападник «Бетиса» Роман Зозуля, який в 2017 році опинився без ігрової практики. У нього лише 61 хвилина в двох матчах за «Бетис». Крім цього, Зозуля фактично втратив клубну прописку. Про його історію скандальної оренди до клубу другого іспанського дивізіону «Райо Вальєкано» знають усі, навіть далекі від футболу люди. Для чого він збірній в такому стані? Очевидно, тренерський штаб вирішив морально підтримати нашого форварда. А те чи зможе він допомогти «синьо-жовтим» на полі, покаже збір в Австрії.

Роман Зозуля

Також Шевченко викликав форварда Євгена Селезньова. Той навпаки, взимку залишив лаву запасних «Шахтаря», та почав грати і забивати за турецький «Карабюкспор» (3 голи в 7 матчах). Не виключено, що саме Селезньов може стати основним нападником збірної в Загребі замість Артема Кравця. Нападник «Гранади» лише нещодавно відновився після травми і тривалий час не грав. Не стане Шевченко експериментувати і з форвардом «Динамо» Артемом Бєсєдіним. Він хоч і забиває регулярно, але досвіду таких відповідальних поєдинків у нього немає.   

Малиновський в ролі джокера

В цій лінії відзначимо, що тренерський штаб збірної запросив хавбека бельгійського «Генка» Руслана Малиновського. Крок абсолютно зрозумілий. Малиновський один з небагатьох українських легіонерів, хто зараз перебуває у відмінній формі. І це дуже приємно, бо Руслан багато пропустив через важку травму, яка завадила йому поїхати на Євро-2016. Повністю відновившись, Малиновський закріпився в основі «Генка». В його активі 1 голі і 1 результативна передача у 8 матчах чемпіонату Бельгії. А вчора українець допоміг «Генку» обіграти інший бельгійський клуб «Гент» 5:2 в першому матчі 1/8 фіналу Ліги Європи. Руслан забив один м’яч і зробив гольову передачу.

Якщо виклик Малиновського читався, то стосовно Зінченка та Коноплянки були сумніви. У обох погані справи в клубах. Зінченко відіграв в цьому році лише 36 хвилин за ПСВ «Ейндховен». А Коноплянка – 64 хвилини за «Шальке» і вже чотири поєдинки поспіль не потрапляє навіть до заявки на гру. Всі чекали на реакцію Андрія Шевченка. Днями тренер зняв усі питання. «У нас, на жаль, не така висока конкуренція, аби відмовлятися від кращих гравців лише через цю причину», - заявив Шевченко. Місце Зінченка і Коноплянки в основі «синьо-жовтих» наразі під питанням. Їх готовність також має засвідчити австрійський збір.

Євген Коноплянка

Караваєв наразі не в колоді

З тих, кого Шевченко проігнорував і кого ми все ж сподівались побачити, відзначимо трьох півзахисників – Олександра Караваєва («Фенербахче»), Владлена Юрченка («Байєр») та Дениса Олійника («Дармштадт»). Особливо шкода Караваєва. Він взимку переїхав до Туреччини, дуже вдало дебютував за потужний «Фенербахче», але потім раптово перестав потрапляти навіть до заявки на матчі. Проти Хорватії такий працьовитий та дисциплінований гравець як Караваєв став би у нагоді. Але в цьому випадку тренерський штаб вирішив, що у нас і без нього достатньо флангових хавбеків.

Зазначимо, що імена футболістів з чемпіонату України, які готуватимуться до матчу з хорватами, оприлюднять вже після туру в УПЛ. Швидше за все, в понеділок 13 березня.   Сам матч Хорватія – Україна відбудеться 24 березня в Загребі. Про його важливість зайве нагадувати. Фактично, це буде битва за перше місце у групі.

Святослав Василик, Київ

Фото: football.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-