Українські атлети 2016 року здобули понад 3 500 медалей

Українські атлети 2016 року здобули понад 3 500 медалей

Укрінформ
Нинішнього року представники українського спорту завоювали на міжнародних змаганнях понад 3 500 високих нагород, з них на чемпіонатах та Кубках світу, а також першостях континенту - 397 медалей.

Про це доповів під час засідання колегії Міністерства молоді та спорту України профільний міністр Ігор Жданов, повідомили Укрінформу у прес-службі Мінмолодьспорту.

"Хтось каже, що наша збірна не дуже добре виступила на Олімпіаді-2016. Однак я вдячний за кожну з 11-ти медалей. Вони були здобуті за шаленої конкуренції, важкою працею, потом, іноді й кров’ю. Кожна олімпійська нагорода - це наша із вами спільна перемога, успіх всієї України", - наголосив Жданов.

Міністр нагадав, що 55 українських спортсменів посіли у Ріо високі 4-6-ті місця. Це великий спортивний потенціал, який держава має усіляко підтримувати на шляху до Токіо-2020.

Представники неолімпійських видів спорту, включно зі спортивно-технічними та прикладними, здобули на міжнародній арені 2641 медаль. З них 800 золотих.

477 медалей завоювали нинішнього року українські паралімпійці. З них - 203 золоті. Виступ збірної на Паралімпіаді в Ріо став окрасою спортивного року: 117 нагород і третє загальнокомандне місце.

"Ми приділяли більше уваги безпосередньо спортсменам і тренерам, їхньому матеріальному забезпеченню. Крок за кроком піднімаємо соціальні стандарти у сфері фізичної культури та спорту", - додав Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-