Порошенко: У перемогах паралімпійців є політичний вимір

Порошенко: У перемогах паралімпійців є політичний вимір

Укрінформ
У перемогах українських паралімпійців є дуже важливий політичний вимір.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з олімпійцями та паралімпійцями у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В перемогах паралімпійців є дуже важливий політичний вимір. Адже внаслідок російської агресії ми втратили Національний центр паралімпійської і дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів в українському Криму”, - сказав він.

Однак, за словами Порошенка, завдяки зусиллям Національного комітету спорту інвалідів та федерацій підготовка спортсменів паралімпійської збірної команди виявилася на належному рівні.

Президент підкреслив: третє місце паралімпійців у командному заліку здобуте колосальною волею кожного спортсмена. Команда завоювала 117 медалей, з яких – 41 золота, 37 срібних та 39 бронзових. На Паралімпіаді-2016 українські спортсмени встановили 22 рекорди світу, 32 паралімпійські рекорди та 54 рекорди Європи з паралімпійських видів спорту.

"Безумовно, кожна з медалей здобувалась надзвичайними зусиллями, непереборною силою духу, майстерністю спортсменів", - наголосив глава держави.

Фото: Палінчак Михайло

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-