ФІФА розпустила комісію по боротьбі з расизмом

ФІФА розпустила комісію по боротьбі з расизмом

Укрінформ
Міжнародна федерація футболу (ФІФА) розпустила комісію по боротьбі з расизмом і дискримінацією, незважаючи на природні побоювання у зв'язку з майбутнім чемпіонатом світу 2018 року в Росії.

ФІФА оголосила місію робочої групи повністю виконаною, а саму групу - більше не існуючою, передає Associated Press з посиланням на звернення федерації до членів комісії.

"Всі рекомендації робочої групи були дотримані, а проекти, що випливають з них, продовжують діяти", - зазначається в тексті листа. У ньому також сказано, що власні ініціативи ФІФА "насправді перевершили рекомендації робочої групи".

"Проблема расизму в футболі залишається гострою, складною та актуальною і вимагає постійної уваги, - заявив один з членів комісії юрист і журналіст Осасу Обайувана, підкресливши, що серед важливих напрямів діяльності комісії, зокрема, ЧС-2018 в Росії. - Однак, очевидно, що адміністрація ФІФА дотримується протилежної думки".

Робоча група по боротьбі з расизмом ФІФА була створена в 2013 році її тодішнім президентом Йозефом Блаттером. Її очолював колишній віце-президент федерації Джеффрі Уебб - поки його не заарештували у 2015 році за підозрою в корупції. Його місце на чолі комісії зайняв президент Футбольної федерації Республіки Конго Констант Омарі.

"Відтоді у нас не відбулося жодного засідання, - повідомив Обайувана. - Я кілька разів писав йому, питав про дату проведення наступної зустрічі, але він так і не відповів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-