Ріо-2016. День 11. Текстова трансляція. У Верняєва

Ріо-2016. День 11. Текстова трансляція. У Верняєва "золото", у Бондаренка "бронза"

Оновлено
Укрінформ
В Ріо-де-Жанейро (Бразилія) 16 серпня розігрують чергові 27 комплектів нагород ХХХІ літніх Олімпійських Ігор.

Вітаємо, друзі! На літній Олімпіаді в Ріо продовжуються події головного спортивного дійства планети!

Сьогодні в Ріо проходять змагання у 22 видах олімпійських дисциплін. Переможці та призери Ігор-2016 визначаються у 13 видах спорту, в шести з яких на медалі розраховують українські спортсмени.

За право піднятися на олімпійський п'єдестал претендують борець греко-римського стилю Дімітрій Тімченко (98 кг); гімнаст Олег Верняєв (бруси, перекладина); легкоатлети Богдан Бондаренко, Андрій Проценко (стрибки у висоту); веслувальники Павло Алтухов, каное-одиночка, 1000 метрів, Анастасія Тодорова, Інна Гріщун (байдарка-двійка, 500 метрів); Лоліта Ананасова, Ганна Волошина (синхронне плавання, дуети); Ілля Кваша (стрибки у воду, 3-метровий трамплін).

***********************

05.10 – День для України вийшов особливим. Ми здобули першу золоту медаль. Як і передбачалось, Олег Верняєв довів свій клас у вправі на брусах. «Золота» чекали і від Богдана Бондаренка, але наш стрибун у висоту обрав ризиковану тактику і в підсумку залишився лише третім. За крок до медалей зупинились наші веслувальниці, дует у синхронному плаванні, стрибун у висоту Андрій Проценко. Завдяки «золоту» ми піднялись у медальному заліку у третій десяток, але чи втримаємось там? Прогнозованих чемпіонів у нас вже немає, залишається сподіватись на сенсаційний прорив когось з українців. А загалом сьогодні герої дня – мультимедалісти Олімпіади гімнастка Сімона Байлз та велогонщик Джейсон Кенні.

04.55 – Неочікуваний чемпіон сьогодні і на дистанції 110 м з бар’єрами. Блискучу перемогу тут здобув Омар Маклеод з Ямайки, який обійшов усіх фаворитів з Франції та США. «Срібло» у Орландо Ортеги з Іспанії, «бронза» у француза Дімітрі Баску.  

04.40 – Несподіванка у фіналі бігу на 1500 м. Фейт Кіпйєгон з Кенії легко обійшла на останніх ста метрах фаворитку Гензебе Дібабу з Ефіопії. Третьою фінішувала американка Дженніфер Сімпсон.

04.25 – Як би там не було, але ми дякуємо Богдану Бондаренку за нашу чергову медаль. Чекали «золото», але і «бронза» теж непогано.

04.20 – Бондаренко переніс третю спробу на висоту 2.40 і не взяв її. Таким чином, у українця лише «бронза». Для цього йому вистачило 2.33. Чемпіоном стає Дерек Друїн з Канади. У нього 2.38. «Срібло» у Мутаза Баршима з Катару, який подолав планку на висоті 2.36. Наш Андрій Проценко четвертий. 

04.10 – Бондаренко не взяв 2.38 і у другій спробі. 

04.10 – На жіночому гандбольному турнірі визначились півфінальні пари. На цій стадії зіграють Голландія – Франція та Норвегія – Росія.

04.05 – З першої спроби Бондаренко не бере 2.38. А от Друїн бере. Канадець лідер.

03.45 – Слідом за Бондаренком 2.33 взяли наш Андрій Проценко, Баршим,  Друїн і Грабарж.

03.40 – На жаль, результат Титимець лише 9-й. Тож вона не потрапляє до фіналу на дистанції 400 м з бар’єрами.

03.35 – А ось і чемпіонки з Китаю. Ніхто краще них не грає у настільний теніс.

03.30 – Богдан Бондаренко легко бере 2.33! Подивимось, чим зможуть відповісти конкуренти.

03.25 – Анна Титимець прибігла четвертою у своєму півфіналі на 400 м з бар’єрами, але при цьому показала дуже високий час – 55.27. Тож сподіваємось, що цього їй вистачить аби пройти у фінал.

03.05 – Чергове «золото» Китаю в настільному тенісі. Цього разу в командній першості серед жінок. Збірна Китаю обіграла у фіналі Німеччину 3:0. «Бронза» у Японії.

02.55 – Олімпійським чемпіоном з важкої атлетики у суперважкій вазі став грузин Лаша Талахадзе. У сумі він показав фантастичний результат – 473 кг, що є новим світовим рекордом! Талахадзе випередив срібного призера Гора Мінасяна з Вірменії на 22 кг! Бронзова медаль у іншого грузинського важкоатлета Іраклія Турманідзе

02.30 – Друга «золота» надія на сьогодні – наш стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Змагання висотників розпочинаються зараз, тож бажаємо Богдану перемоги. Його конкуренти: Мутаз Баршим (Катар), Ерік Кінард (США), Дерек Друїн (Канада), Роберт Грабарж (Великобританія). Крім Бондаренка у фіналі стрибків у висоту виступить ще один українець Андрій Проценко.

02.15 – По-різному проводіть вільний час олімпійці. Скажімо, зірка НБА гравець баскетбольної збірної США Кармело Ентоні прогулявся нетрями Ріо - сумнозвісними фавелами, де пограв з дітьми у баскетбол. 

02.00 - Олімпійський чемпіон та срібний призер Ігор-2016 зі спортивної гімнастики Олег Верняєв поділився своїми емоціями з прес-службою НОК України. «Я дуже щасливий та пишаюся цією медаллю! Нарешті я тримаю в руках олімпійське «золото». Після багатоборства трохи засмутився, тому що розраховував на перше місце, мріяв про олімпійське «золото», але не склалося. Сьогодні дуже переживав. Зміг заснути тільки близько четвертої ранку. На розминці нічого не міг зробити, але все ж таки впорався з хвилюванням», - розповів Верняєв.

01.35 – Китаєць Као Юань став чемпіоном Ріо-2016 у стрибках у воду з триметрового трампліну. Другим після неперевершеного китайця завершив змагання британець Джек Лауфер. Бронзова медаль у Патріка Хаусдінга з Німеччини. Наш Ілля Кваша тривалий час претендував на «бронзу». Але у підсумку посів лише 6-е місце. 

01.30 – У жіночому волейбольному турнірі визначились вже три півфіналісти. Щойно збірна Сербії впевнено обіграла Росію 3:0 і за вихід у «золотий» матч сербки посперечаються з волейболістками США. В іншій парі зустрінуться Голландія та переможець чвертьфіналу Бразилія – Китай.  

01.20 – Британець Джейсон Кенні головний герой велосипедних змагань у Ріо. Він повертається додому, виборовши три золоті нагороди! Усього у Кенні вже шість золотих олімпійських медалей. 

01:06 – У чоловічій гонці на треці - кейріні найшвидшим був британець Джейсон Кенні. "Срібло" у голландця Маттейса Бюхлі, а бронзову нагороду до дому з Ріо привезе малайзієць  Азізулхасні Аванг.

01.00 – Як і в нас сьогодні перше «золото» у Вірменії.

00.40 – Чоловіча збірна Бельгії з хокею на траві гратиме за золоті медалі Ріо-2016. У півфіналі бельгійці щойно обіграли сусідів – команду Голландії 3:1. Отже, 18 серпня за титул олімпійського чемпіона гратимуть Бельгія та Аргентина

00:32 – Друга медаль за день для Вірменії і цього разу «золото»: греко-римський борець Артур Алексанян був найкращим у вазі 98 кілограм, у фінальному поєдинку він впевнено здолав кубинця Даніеля Кабреру.

«Бронза» у турка Ченка Ілдема та іранця Гасема Резаеї.

00:25 – Вже відомі імена всіх переможниць жіночого велоспринту: «бронза» у британки Кеті Марчант, срібну нагороду виборола інша представниця Об`єднаного Королівства Ребека Джеймс, а "золото" у Крістіни Вогель з Німеччини.

00.25 – Кращі фото дня.

23:50 – Жіноча збірна Німеччини з футболу у півфіналі здолала канадську збірну: у рівному загалом матчі європейки святкували перемогу з рахунком 2:0.

У фіналі німкені за олімпійське «золото» змагатимуться зі шведками. 

23:48 – Завершилась жіноча велогонка-омніум, перемогу в якій з результатом в 230 балів святкувала британка Лаура Тротт. Другою у заліку була американка Сара Хаммер (206 балів), а «бронза» у представниці Бельгії Жольен Доре (199 балів).

23.45 – Зіграно усі чвертьфінали на чоловічому турнірі з водного поло. Ось їх результати: Угорщина – Чорногорія – 11:13, Бразилія – Хорватія – 6:10, Греція – Італія – 5:9, Сербія – Іспанія – 10:7. Півфінали перетворились на чемпіонат колишньої Югославії. 18 серпня зустрінуться Чорногорія – Хорватія та Італія – Сербія.

23:35 – Борець у греко-римському стилі Давор Стефаник (вага 66 кілограмів) завойовує перше «золото» для Сербії, у драматичному фіналі він переміг вірменина Міграна Арутюняна.

Нагадаємо, «бронза» у грузина Шмагі Болквадзе, який у матчі за третє місце був сильнішим за японця Іноуе.  

23.30 – Американська гімнастка Сімона Байлз повторила рекорд Олімпіад – чотири «золота»!

23.25 – Добірка найгучніших суддівських скандалів на Олімпіаді-2016.

23:01 – Грузинський борець у греко-римському стилі (вага 66 кг) Шмагі Болквадзе завойовує третю нагороду у скарбничку своєї країни – цього разу «бронзу», у «медальному матчі» він з мінімальним рахунком 1:0 здолав японця Томохіро Іноуе

22.15 - У супер драматичному чвертьфіналі жіночого баскетбольного турніру збірна Іспанії менш ніж за секунду до фінальної сирени вирвала перемогу і путівку до півфіналу у збірної Туреччини. Однак це не весь сюжет: уявіть собі, туркені зрівняли рахунок за 4 секунди до кінця основного часу матчу і, здавалося, що буде овертайм.  Але ні, через три секунди іспанки знову були попереду - підсумковий результат 64:62.

У півфіналі піренейки зустрінуться зі збірною Сербії, яка у свою чергу з різницею у два очки переграла австралійок - 73:71. 

22.10 - Спортивна гімнастика. "Золото" у вправах на перекладині виграв німець Фабіан Гамбюхен (15,766 бала). "Срібло" виборов американець Данелл Лейва (15,500). "Бронза" у Найла Вільсона з Великої Британії (15,466). Українець Олег Верняєв - восьмий (13,366).

22.05 - Жіноча збірна Швеції з футболу робить диво! Після сенсаційної перемоги над США, скандинавки у півфіналі обіграли іншого фаворита турніру Бразилію. Звісно ж, радощам шведок немає меж!

21:55 – Жіноча збірна Швеції з футболу продовжує дивувати: кілька хвилин тому у серії післяматчевих пенальті скандинавки переграли бразилійок і забезпечили собі місце у фіналі! Там вони чекають на переможниць іншої півфінальної пари Канада – Німеччина.

21.50 - "Золото" Олега Верняєва значно поліпшило становище України у медальному заліку. "Синьо-жовна" збірна піднялася відразу на 19 рядків - з 51 місця на 32.

21.47 – А тим часом у Ріо розпочався черговий гімнастичний фінал, цього разу чоловіки змагаються на перекладині. Наш олімпійський чемпіон Олег Верняєв вже готується до виступу, сподіваємось цього разу в нього все вийде не гірше, аніж годину тому. Тримаймо кулаки!

21.40 – Завершився ще один фінал у "вітрильників": у змішаному розряді (клас Nacra 17) новозеландці Джемма Джонс та Джейсон Сандерс вибороли золоті нагороди, їх час 15:21. Другими фінішували австралійці Джейсон Вотерхаус та Ліза Дерменін (16:03), "бронза" у австрійців Томаса Заяца та Тані Франк (16:13).

21.35 – Основний та додатковий час у першому півфіналі жіночого футбольного турніру Бразилія - Швеція завершився внічию 0:0. Все вирішиться в серії пенальті. Нагадаємо, що саме в серії одинадцятиметрових шведки у чвертьфіналі сенсаційно обіграли збірну США. 

21.25 - Спортивна гімнастика. У вільних вправах два перших місця посіли американки. Четверте "золото" в Ріо завоювала Симона Байлс (15,966 бала), "срібло" в активі Олександри Райсман (15,500). Бронзовим призером стала британка Емі Тінклер (14,933).

21.12 – Зовсім трохи не вистачило нашому дуету з синхронного плавання у складі Лоліти Анансової і Ганни Волошиної, щоб взійти на п`єдестал. Наші дівчата з результатом 187,1358 бала стали четвертими. Вище них у підсумковій таблиці японки ("бронза"; 188,054 бали), китаянки ("срібло"; 192,3688) і переможниці змагань - росіянки (194,9910). 

21.03 – Черговий комплект нагород розіграно у вітрильному спорті (фінн, чоловіки). В цій дисципліні найкращим був американець Калеб Пейн, другим фінішував британець Гайлз Скотт, а "бронза" у представника Бразилії Жорже Заріфа.

20.55 – Нагородження нашого олімпійського чемпіона Олега Верняєва!

20.40 – Усіх вітаємо з першим українським «золотом» в Ріо!

20.25 - Спортивна гімнастика. Олег Верняєв - олімпійський чемпіон!!! Це перше "ЗОЛОТО" у скарбничці України в Ріо. Олег завоював його у вправах на брусах із результатом 16.041 бала. "Срібло" виборов американець Данелл Лейва (15,900). "Бронза" у росіянина Давіда Белявського (15,783). Попереду у Верняєва ще фінал у вправах на перекладині.

20.05 - Синхронне плавання. Розпочалися фінальні виступи дуетів, де Україну представляють Лоліта Ананасова і Ганна Волошина.

20.00 – Ось так раділа чоловіча збірна Аргентини, яка стала першим фіналістом Ріо-2016 з хокею на траві. 

19.35 - Бадмінтон. У фіналі чоловічого парного турніру зустрінуться дуети з Китаю та Малайзії. Результати півфінальних зустрічей: Нань Чжан / Фу Хай Фен (Китай) - Маркус Елліс / Кріс Ленгрідж (Велика Британія) - 2:0 (21:14, 21:18); Го Ві Шен / Тан Ві Онг (Малайзія) - Бяо Ча / Хун Вей (Китай) - 2:1 (21:18, 12:21, 21:17).  

19.25 - Хокей на траві. Аргентина з рахунком 5:2 перемогла Німеччину і вийшла у фінал чоловічого турніру. Другий фіналіст визначиться у протистоянні Бельгія - Голландія.

19.20 – Трохи того, що робиться за кулісами Ігор. Ось так готують церемонії нагородження. 

19.10 – Між тим скандали навколо суддівства боїв за участю російських боксерів не вщухають. Цього разу невдоволений ірландець. 

19.00 – Усейн Болт проходить до півфіналу на дистанції 200 м аж занадто розслаблено. Загальмувавши на фініші, зірка з Ямайки показала у підсумку лише 15-й результат. 

18.50 – Подякуймо нашій Тетяні Коб (на фото в синій формі), яка єдина з українських боксерів протрималась на олімпійському турнірі довше одного кола.

18.40 - Легка атлетика. Визначилися півфіналісти на 200-метрівці у чоловіків. В їх числі, звичайно, легендарний спринтер Усейн Болт з Ямайки, який вельми невимушено виграв свій забіг - 20,28 секунди. Явно приберігав сили на майбутні старти. А ось Сергій Смелик показав 52-й результат (20,66), Ігор Бодров - 64-й (20,86) серед 77 учасників і у півфінал не кваліфікувалися.

18.25 - Легка атлетика. У метанні диска перемогла хорватка Сандра Перкович з результатом 69,21 метра. "Срібло" завоювала француженка Меліна Робер-Мішон (66,73 м), "бронзу" - кубинка Дені Кабаллєро (65,34 м).

18.15 - Легка атлетика. Нікому з українок не знайшлося місця серед півфіналісток у бігу на 100 метрів з бар'єрами. Анна Плотіцина (13,12 секунди) - 34-та, Оксана Шкурат (13,22) - 36-та, Олена Яновська (13,32) - 41-ша серед 48-ми учасниць. Кращий час у кваліфікації показала американка Бріанна Роллінс (12,54).

18.05 - Легка атлетика. Марині Килипко не вдалося кваліфікуватися у фінал стрибків із жердиною. Харків'янка з другої спроби подолала планку на висоті 4,55 метра і за додатковими показниками залишилася поза фінальної 12-ки, посівши 14-те місце.

17.50 - Стрибки у воду. Ілля Кваша вийшов у фінал на 3-метровому трампліні! Спортсмен з Миколаєва у півфінальній серії набрав 8-му суму (430,05 бала). Перший результат, як і очікувалося, у представника Китаю Юаня Цао (489,10). 

17.35 – Нагадуємо, що на жіночому футбольному турнірі сьогодні півфінали: Бразилія – Швеція і Канада – Німеччина

17.20 - Легка атлетика. У потрійному стрибку два перших місця посіли американці: переміг Крістіан Тейлор (17,86 метра), другий - Уїлл Клейє (17,76). "Бронзу" виграв китаєць Бінь Дун (17,58).

17.15 - Бокс. Тетяні Коб не вдалося пробитися до 1/2 фіналу ваговлї категорії до 51 кг. У чвертьфіналу волинянка програла олімпійській чемпіонці Лондона-2012 британці Ніколі Адамс - 0:3 (36:40, 37:39, 37:39).

17.00 - Плавання. Голландець Феррі Віртман - олімпійський чемпіон у марафоні у відкритій воді на 10 км (1 година 52 хвилини 59,8 секунди). "Срібло" у Спіроса Янніотіса з Греції (1:52.59,8), "бронзу" завоював француз Марк-Антуан Олів'є (1:53.02,0).

16.30 - Веслування на байдарках і каное. Іспанець Маркус Вальц вирав "золото" на байдарці-одиночці (1000 метрів), "срібло" - у чеха Йозефа Достала, "бронза"  у росіянина Романа Аношкіна

16.15 - Боротьба греко-римська. Дімітрій Тімченко (вагова категорія до 98 кг) у першій же сутичці (1/6 фіналу) програв угорцю Балажу Кішу - 0:3.

16.00 - Стрибки у воду. На 3-метровому трампліні чоловіки розпочали півфінальну серію з шести стрибків. Серед 18-ти учасників місце у фіналі виборює бронзовий призер Олімпіади-2008 в Пекині у синхронних стрибках Ілля Кваша з Миколаєва.

15.50 - Веслування на байдарках і каное. Ліза Керрінгтон із Нової Зеландії здобула "золото" у фіналі байдарок-одиночок на 200 метрів. "Срібло" взяла Марта Вальчикевич з Польщі, "бронза" дісталася екс-українці Інні Осипенко-Радомській, яка представляє Азербайджан. У складі збірної України на Олімпіадах Осипенко-Радомська вигравала "бронзу" Афін-2004, "золото" Пекіна-2008 та дві "бронзи" Лондона-2012, за що була нагороджена орденами княгині Ольги III ступеня, "За заслуги" ІІ та ІІІ ступенів...

15.35 - Легка атлетика. "Королева спорту" розпочинає з жіночих стартів - попередніх забігів на 5000 метрів та кваліфікації у стрибках із жердиною.

15.25 - Веслування на байдарках і каное. Анастасія Тодорова та Інна Гріщун зупинилися за крок від п'єдесталу у фіналі байдарок-двійок на 500 метрів, посівши у підсумку 4-те місце. "Золото" виграли угорки Габріела Сабо і Данута Козак"срібло" у німкень Франциски Вебер і Тіни Дітце"бронза" у Кароліни Ная та Беати Миколайчик з Польщі.

15.15 - Веслування на байдарках і каное. Павло Алтухов посів п'яте місце у фінальному заїзді А каное-одиночок на 1000 метрів. "Золото" завоював" олімпійський чемпіон Лондона-2012 німець Себастьян Брендель, "срібло" - триразовий чемпіон світу бразилець Ісакіяс Кейрос. "Бронза" в активі Сергія Тарновського з Молдови.

15.00 - Плавання. Стартував чоловічий марафон на 10 км у відкритій воді. За медалями вирушили 25 плавців з 24-х країн (двоє американців). Українці тут не представлені.

14.35 - Одинадцятий день Ігор-2016 розпочався півфінальними поєдинками бадмінтоністів у чоловічому та жіночому парних розрядах. У програмі ігрового дня також чвертьфінали у жіночому одиночному розряді та матч за "бронзу" у міксті. Напередодні в 1/8 фіналу дніпровчанка Марія Улітіна поступилася Порнтіп Буранапрасертсук з Таїланду (14:21, 16:21), яка сьогодні зустрінеться з олімпійською чемпіонкою Лондона-2012 китаянкою Лі Сюежуй.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-