Спортивний арбітраж у Лозанні взявся за апеляцію Платіні

Спортивний арбітраж у Лозанні взявся за апеляцію Платіні

Укрінформ
У Лозанні в спортивному арбітражному суді (CAS) розпочалися слухання у справі очільника Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішеля Платіні.

Коментуючи можливість вироку, генеральний секретар CAS Матьє Ріб, заявив AFP, що скоріш за все його не буде винесено в п'ятницю.

«Нам знадобиться цілий день на слухання, і я не очікую, що рішення буде ухвалене сьогодні. Сьогодні - останній етап цієї справи. Запрошені експерти і свідки дадуть відповіді на запитання, поставлені перед ними, опівдні ми заслухаємо адвоката Платіні», - сказав Ріб, додавши, що не може назвати точну дату оголошення рішення у справі Платіні.

За його словами, після засідання CAS у француза залишиться можливість переглянути справу, але тільки у процедурній частині. «Федеральний суд Швейцарії може розглянути апеляцію на рішення CAS, але тільки за процедурою, а не по суті», - зауважив Матьє Ріб.

Платіні прибув до суду у п'ятницю зранку. Перед тим як увійти до зали засідань, він заявив, що для нього сьогодні «розпочалася нова гра, остаточна». «Я налаштований оптимістично, ми переможемо», - додав він. Таким чином, питання, чи головуватиме Платіні на церемонії відкриття чемпіонату з футболу в Європі – Євро-2016, - залишається відкритим.

Раніше повідомлялося, що на початку березня Платіні подав апеляцію в CAS на рішення арбітражної палати комітету з етики ФІФА про його відсторонення від футбольної діяльності на шість років. 

Нагадаємо, що комітет з етики ФІФА 9 січня повідомив, що направив колишньому президенту цієї організації Йозефу Блаттеру та очільнику УЄФА Мішелю Платіні мотивувальні частини рішення про їхнє відсторонення від футболу на 8 років. Саме рішення було оприлюднено торік 21 грудня. Після чого апеляційний комітет ФІФА скоротив дискваліфікацію Блаттера і Платіні до 6 років.

Підставою для відсторонення чиновників стало переведення Блаттером 2 млн швейцарських франків з рахунків ФІФА на рахунки Платіні в 2011 році. Комітет з етики ФІФА оголосив, що дане Блаттером запевнення про наявність усної угоди щодо платежу Платіні було непереконливим. Блаттер і Платіні були визнані винними в порушенні ряду пунктів кодексу етики ФІФА, у т.ч. у питаннях прийняття подарунків, конфлікту інтересів, лояльності та ін. Блаттер і Платіні були також оштрафовані на 50 і 80 тис. швейцарських франків відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-