Корупція у ФІФА: обшукали штаб-квартиру Федерації футболу Франції

Корупція у ФІФА: обшукали штаб-квартиру Федерації футболу Франції

Укрінформ
Французькі правоохоронці обшукали штаб-квартиру Федерації футболу Франції згідно із запитом прокуратури Швейцарії у зв’язку з підозрою у корупції оточення колишнього президента ФІФА Йозефа Блаттера.

Про це інформує телеканал France-3.

"У приміщенні Федерації футболу Франції були проведені обшуки у середу 9 березня слідчими французької фінансової прокуратури за підозрою в корупції найближчого оточення Зеппа Блаттера. Були вилучені усі документи, пов’язані з виплатами колишнім президентом ФІФА Мішелю Платіні гонорарів у сумі 2 млн швейцарських франків (€1,8 млн) в 2011 році", - йдеться у повідомленні з посиланням на швейцарського прокурора.

Як відомо, президент ФІФА Йозеф Блаттер звинувачується в незаконній передачі голові Європейського футбольного союзу (УЄФА) Мішелю Платіні двох мільйонів швейцарських франків за роботу у ФІФА з 1999 по 2002 роки.

Нагадаємо, що пост президента ФІФА став вакантним після відставки Йозефа Блаттера, який очолював Федерацію з 1998 року. Блаттера відсторонили від футбольної діяльності через звинувачення у корупції. У кінця лютого ц.р. на позачерговому конгресі ФІФА у Цюріху пройшли вибори нового керманича ФІФА. Новим президентом Міжнародної федерації футбольних асоціацій (ФІФА) на чотирирічний термін обрано швейцарця Джанні Інфантіно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-