ФІФА перевірить дані про використання Мессі офшорів

ФІФА перевірить дані про використання Мессі офшорів

Укрінформ
Ліонелю Мессі, зірці "Барселони", п'ятиразовому володареві "Золотого м'яча", та його батькові Хорхе Орасіо Мессі належить панамська офшорна компанія Mega Star Enterprises.

Як передає 112, міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) і ряд світових видань розповіли про зв'язок футбольних функціонерів і світових зірок футболу з різними офшорними компаніями, які могли бути використані для ухилення від сплати податків, шахрайства та відмивання грошей.

Вперше Mega Star Enterprises згадувалася в архівах Mossack Fonseca, які потрапили до журналістів, ще 13 червня 2013 року. Наступного дня іспанська прокуратура висунула щодо Мессі і його батька звинувачення в багатомільйонних податкових махінаціях. В одному з електронних листів архіву сказано, що справи з ведення документообігу Mega Star були передані фірмі Mossack Fonseca третій офшорній організацією-агентом.

Ліонель Мессі та його батько, який виступав в ролі агента свого сина, мають 31 травня постати перед судом у справі про податкові махінації. Мессі, звинувачений у несплаті податків на суму близько 6,5 млн дол. шляхом приховування своїх іміджевих прав в офшорній мережі, виплатив державі заборгованість за 2007-2009 роки. Мессі заперечив звинувачення в зумисному обмані.

Натомість голова слідчої палати комітету з етики ФІФА Корнел Борбелі заявив, що організація почала попереднє розслідування щодо даних, наведених у розслідуванні.

Борбелі запевнив, що ФІФА перевірить відповідність оприлюдненої інформації кодексу етики організації і "прийме рішення щодо подальших заходів", повідомляє BBC.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-