Блаттер: Я закінчив свою роботу у футболі

Блаттер: Я закінчив свою роботу у футболі

Укрінформ
Усунений від футбольної діяльності президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що не повернеться у футбол.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню The Wall Street Journal.

"Я закінчив свою роботу у футболі", - сказав він.

В інтерв'ю виданню Блаттер розповів, що діяльність ФІФА була неоднозначною протягом його 40-річної роботи в організації. Він також заявив, що "чемпіонати світу завжди розподілялися по рекомендації, якщо не сказати більше, урядів країн".

"Я перестав вірити в нашу організацію 27 травня, після втручання американських правоохоронних органів. У той же день вони представили ФІФА як мафіозну структуру", - сказав Блаттер.

79-річний Блаттер планує оскаржити заборону, накладену комітетом ФІФА з питань етики, і заявляє, що він не знав про правопорушення всередині федерації.

Нагадаємо, комітет ФІФА з етики ухвалив рішення відсторонити Блаттера та главу УЄФА Мішеля Платіні від будь-якої футбольної діяльності на національному та міжнародному рівнях на 8 років.

Рішення пов'язане із виплатою 2 млн швейцарських франків Платіні у лютому 2011 року за рахунок ФІФА. Блаттер, який, перебуваючи на посаді глави ФІФА, уповноважив платіж Платіні, не зміг надати правові підстави для платежу. Виплата коштів Платіні не була правовим чином зафіксована у письмовій угоді. Заяви Платіні та Блаттера про усну угоду були визнані непереконливими і не були прийняті до уваги комітетом.

Наразі Блаттер до виборів нового голови організації, що пройдуть 26 лютого, має виїхати зі своєї квартири у Цюриху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-