Блаттер оскаржить своє відлучення від футболу

Блаттер оскаржить своє відлучення від футболу

Укрінформ
Президент ФІФА Йозеф Блаттер має намір оскаржити рішення комітету з етики ФІФА про його відсторонення від футбольної діяльності на 8 років.

Про це він сказав на прес-конференції у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я говорив зі своїм юристом... Ми йдемо до апеляційної комісії і трибуналу й апелюватимемо до швейцарських законів, оскільки я громадянин Швейцарії, і за швейцарськими законами усунення на 8 років може бути пов'язане з чимось дуже серйозним", - сказав Блаттер.

На його думку, ситуація, пов'язана з виплатою 2 млн швейцарських франків, може розглядатися як адміністративна та фінансова процедура і не має нічого спільного з етикою.

Як повідомляв Укрінформ, Комітет з етики ФІФА ухвалив рішення відсторонити президента ФІФА Зеппа Блаттера та главу УЄФА Мішеля Платіні від будь-якої футбольної діяльності на національному та міжнародному рівнях на 8 років. Рішення пов'язане із виплатою 2 млн швейцарських франків главі УЄФА Мішелю Платіні у лютому 2011 року за рахунок ФІФА. За оцінкою комітету, виплата коштів Платіні не була у правовий спосіб зафіксована в угоді, підписаній двома посадовцями 25 серпня 1999 року. Заяви Платіні та Блатера про усну угоду були відкинуті комітетом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-