Україна їде до Франції на футбольне Євро-2016!

Україна їде до Франції на футбольне Євро-2016!

Оновлено
Укрінформ
Національна збірна України з футболу вдруге у своїй історії зіграє у фінальній частині чемпіонату Європи.

Здобувши перемогу над командою Словенії трьома днями раніше у Львові (2:0), українці у вівторок добилися нічиєї у повторній грі у Мариборі - 1:1, залишивши балканців за сумою стикових поєдинків за бортом Євро-2016, повідомляє Укрінформ.

Авторами голів на стадіоні "Людські врт" стали Боштьян Цесар, який відзначився на 11 хвилині, та Андрій Ярмоленко (90+7).

На відміну від Євро-2012, де (у тандемі з поляками) "синьо-жовті" під керівництвом тодішнього свого наставника Олега Блохіна виступали на правах господарів фінального турніру континенту, цього разу підопічним вже іншого представника зоряного складу київського "Динамо" 1970-х Михайла Фоменка довелося провести 12 відбіркових матчів, щоб заволодіти заповітної путівкою на Євро-2016.

Кваліфікацію XV чемпіонату Європи українці почали невдало, поступившись вдома збірній Словаччини (0:1). Потім послідували три перемоги - в гостях над білорусами (2:0), у Львові над македонцями (1:0) і в Люксембурзі (3:0). Перше коло у відбірковій групі С команда Фоменко завершила мінімальною поразкою (0:1) в Севільї від чинних чемпіонів Старого Світу іспанців.

Далі послідували львівські успіхи в матчах з Люксембургом (3:0), Білоруссю (3:1), братиславська нічия (0:0) зі словаками і три очки у Скоп'є з Македонією (2:0).

Щоб отримати пряму путівку у фінальну стадію Євро-2016 (як кращої команди з володарів третіх місць), у заключному поєдинку групового турніру кваліфікації 12 жовтня збірну України влаштовувала тільки перемога на столичному НСК "Олімпійський" над іспанцями. Не сталося - 0:1.

Майже через місяць українці серед восьми інших володарів третіх місць розіграли чотири вакансії, що залишалися. У підсумку Угорщина здолала Норвегію (1:0, 2:1), Ірландія - Боснію і Герцеговину (1:1, 2:0), Швеція - Данію (2:1, 2:2), а Україна, подолавши таки досі непрохідну для себе серію стикових поєдинків плей-офф, із шостої (!) спроби, - Словенію (2:0, 1:1).

Відбірковий цикл XV чемпіонату Європи з футболу завершено. За Кубок Анрі Делоне на Євро-2016 поборються 24 країни: Франція (господарі турніру), Ісландія, Чехія, Туреччина, Бельгія, Уельс, Іспанія, Словаччина, Німеччина, Польща, Англія, Швейцарія, Північна Ірландія, Румунія, Австрія, Росія, Італія , Хорватія, Португалія, Албанія, Угорщина, Ірландія, Україна та Швеція.

Жеребкування фінального турніру Євро-2016 відбудеться 12 грудня в Парижі. Україна буде у другому кошику "посіву" разом з Італією, Росією, Швейцарією, Австрією та Хорватією, з якими на груповому етапі не зіграє.

Матчі чемпіонату Європи-2016 з 10 червня по 10 липня будуть приймати десять французьких стадіонів: у Бордо, Лансі, Ліллі, Ліоні, Марселі, Ніцці, Парижі, Сен-Дені, Сент-Етьєні і Тулузі.

Фото: AFP/Getty Image.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-