Українські шеф-кухарі проводять гастровечері на підтримку ЗСУ - зібрали понад ₴60 мільйонів
Про це на благодійному гастровечорі повідомили представники Асоціації кулінарів України, повідомляє Укрінформ.
На своїх заходах, що проходять по всій країні, шефи представляють свої авторські страви, а гості куштують страви високої кухні та донатять. Гасло проєкту: “Якщо ти не в ЗСУ, ти для ЗСУ!”.
Українські шеф-кухарі проводять благодійні гастровечері / Фото з заходу надані організаторами
Наступна гастровечеря відбудеться в Івано-Франківську наприкінці травня, а наприкінці квітня пройшла 22-га благодійна “Гастровечеря для ЗСУ” на Черкащині, де свої кулінарні шедеври представили 18 шефів та барвумен: 16 – з різних міст України та 2 – із Сакартвело. Гості скуштували 7 авторських страв, розроблених спеціально для події.
Музичну атмосферу вечора створили Тоня Матвієнко та Олег Собчук (гурт СКАЙ), а ведучими стали Андрій Семенчук і Катерина Марчук.

Під час благодійного аукціону було представлено унікальні лоти, серед яких: книга з підписом "залізного генерала" Валерія Залужного; прапор із підписом Олександра Усика; пам’ятні речі з автографами сестер Кіченок; м’ячі та футболки з підписами гравців "Шахтаря" і "Динамо". Центральним лотом вечора стало “Панно Перемоги” – унікальна композиція, складена з 51 бойового шеврона різних підрозділів та бригад.
“Це панно – символ стійкості, боротьби та вдячності – своєрідний портрет сучасної історії, яку творять українські воїни. В ньому не повторюється жоден з шевронів, їх нам передавали нам особисто хлопці з підрозділів”, – розповів президент Асоціації кулінарів України та співорганізатор заходу Андрій Магалецький.
Під час 22-ої гастровечері завдяки гостям і партнерам вдалося зібрати: 1 400 000 грн, 1 комплект РЕБ та 6 FPV-дронів. Уся допомога буде передана підрозділам 110 ОМБр ім. генерала Марка Безручка, 46 ОАеМБр, 138 ЗРБр, 122 батальйону 81 ОАеМБр, 155 ОМБр ім. Анни Київської, Інженерно-технічній роті в/ч А1008 (14 ОМБр), представники яких були присутні на заході.