Відключення світла: Міненерго попередило українців про фейкові ресурси

Відключення світла: Міненерго попередило українців про фейкові ресурси

Укрінформ
Зловмисники, користуючись складною ситуацією в енергосистемі, можуть створювати фейкові онлайн-ресурси для поширення неправдивої інформації щодо відключень світла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Зловмисники можуть створювати фейкові онлайн-ресурси для поширення дезінформації в інтересах країни-агресорки, виманювання конфіденційних даних громадян та привласнення заощаджень. Минулого року працівники кіберполіції викрили групу зловмисників, які в період відключень електроенергії створювали фейкові телеграм-боти енергетичної компанії. З їх допомогою вони викрадали облікові записи користувачів і надалі використовували їх у шахрайських схемах», - попереджають у міністерстві.

Міненерго закликає українців не довіряти стороннім ресурсам і не переходити за посиланнями з незнайомих джерел.

Читайте також: У п’ятницю графіки відключення світла діятимуть по всій Україні протягом доби

Наголошується, що всю достовірну інформацію про ситуацію в енергосистемі та відключення можна отримати на ресурсах Міненерго, НЕК «Укренерго» та операторів системи розподілу (обленерго) по областях.

Як повідомляв Укрінформ, на початку травня НЕК «Укренерго» зафіксувала шахраїв, які використовують логотип і назву компанії, публікуючи фейкові матеріали з графіками відключень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-