Поліцейські не вручають повістки військовозобов'язаним - Вигівський

Поліцейські не вручають повістки військовозобов'язаним - Вигівський

Укрінформ
Працівники поліції разом із представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних, перевіряють документи, але не вручають повістки.

Про це голова Нацполіції Іван Вигівський заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна, говорячи про повноваження поліцейських після набуття чинності законом про мобілізацію, передає Укрінформ.

Вигівський зазначив, що поліція як виконувала свої обов'язки, закріплені за нею в ч. 3 ст. 38 Закону «Про військовий обов'язок і військову службу» в частині доставлення до ТЦК та СП військовозобов'язаних за зверненням самого ТЦК, так і виконує.

«Що стосується повноважень, яких раніше не було в поліції... - участь у здійсненні заходів щодо оповіщення військовозобов’язаних та резервістів спільно з представниками ТЦК та СП», - пояснив голова Нацполіції.

Вигівський звернув увагу на те, що «поліцейські безпосередньо не вручають повістки в ТЦК та СП - це не передбачено законом».

Пояснюючи компетенцію поліції щодо перевірки документів, голова Нацполіції наголосив: «Перевірка військово-облікових документів спрямована на дотримання військовозобов'язаними законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

За його словами, поліцейські мають право перевіряти документи у всіх осіб чоловічої статі віком від 18 до 60 років, незалежно від підстав, визначених Законом «Про Національну поліцію».

Читайте також: Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися на фото\відео - Вигівський

«Поліція в цьому випадку працює за зверненнями ТЦК та СП (частина третя статті 38 Закону «Про військовий обов’язок і військову службу»). У цих зверненнях міститься інформація про особу, зокрема це П.І.Б., дата народження, адреса задекларованого (зареєстрованого) місця проживання, а у разі наявності зазначається також інформація про місце роботи, номери мобільних телефонів тощо», - розповів Вигівський.

Як повідомляв Укрінформ,18 травня набув чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-