У США пройде благодійний турнір з гольфу для американських та українських ветеранів

У США пройде благодійний турнір з гольфу для американських та українських ветеранів

Укрінформ
На авіабазі Збройних сил США «Ендрюс» 7 червня відбудеться благодійний турнір з гольфу для ветеранських спільнот України та США з метою збору коштів на реабілітацію українських ветеранів.

Про це повідомив на пресконференції організатор заходу директор The Borderlands Foundation Дмитро Терпило, передає кореспондент Укрінформу.

«Реабілітація через гольф - це велика американська культура роботи з ветеранами війни, а також не лише фізична, а й ментальна реабілітація», - сказав Терпило.

За його словами, під час турніру організатори планують зібрати кошти та передати їх патронатній службі “Янголи Азову” та The Borderlands Foundation на програми з фізичної та психологічної реабілітації, лікування посттравматичного стресового розладу та реабілітації ветеранів війни через гру в гольф. Українська команда складається з 9 ветеранів, і будь-хто може стати спонсором, зробивши благодійний внесок на поїздку ветерана до США через сайт The Borderlands Foundation.

Читайте також: В Одесі пройшло відкрите тренування з баскетболу для ветеранів на візках

Благодійний турнір пройде в межах першого «Щорічного американсько-українського Саміту Свободи», що має на меті об’єднати спільноти двох країн задля вироблення спільної стратегії миру в Україні.

Українські ветерани під час пресконференції зазначили, що такі заходи – ще один шанс для них повернутися до цивільного життя. Вони вже розпочали підготовку до турніру.

Як повідомлялося, за даними Мінветеранів, кількість ветеранів і ветеранок війни перевищує 1 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-