Зеленський зустрівся з американським благодійником Хансеном

Зеленський зустрівся з американським благодійником Хансеном

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з американським бізнесменом і благодійником Деллом Лоєм Хансеном.

Про це глава держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Цінуємо допомогу кожного, хто з Україною з перших днів повномасштабної війни. Американський бізнесмен, благодійник Делл Лой Хансен допомагає саме так, і на зустрічі сьогодні я подякував за підтримку й за нові проєкти для наших людей, для нашого суспільства, для українських сімей. Зокрема, це будівництво нового медичного центру, нових шкіл для українських дітей та житла для переселенців», – зазначив Зеленський.

Він додав, що «кожен, хто цінує людяність, може зараз стати частиною історії захисту життя від російського терору та агресії».

Читайте також: На Київщині у співпраці з фондом Хансена побудують сучасний реабілітаційний госпіталь

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині благодійний фонд «Місія Хансена в Україні» реалізує соціальні проєкти, які спрямовані на відновлення та надання житла внутрішньо переміщеним особам, загальною потужністю 894 квартири.

Зокрема, в селі Тарасівка збудоване «Містечко Хансена».

Крім того, в селі Софіївська Борщагівка викуплені 259 квартир, у селі Колонщина побудоване «Чудо Містечко» – комплекс індивідуальних житлових будинків для ВПО похилого віку. Перша черга вже заселена, розпочинається будівництво другої черги для 110 родин.

Нещодавно Київська ОВА і фонд Делла Лоя Хансена розпочали спільну роботу з розробки концепції створення в Київській області сучасного реабілітаційного госпіталю для військовослужбовців і цивільних.

Благодійний фонд «Місія Хансена в Україні» разом із зовнішніми фінансовими партнерами та у тісній співпраці з ОВА також планує відбудувати на Київщині 10 шкіл, які були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення РФ. Зокрема, школу побудують у селі Тарасівка, в «Містечку Хансена», до 1 вересня 2025 року. Це буде сучасний заклад площею майже 6,5 тис. кв. м, розрахований на 700 дітей, у ньому облаштують 24 класи, бібліотеку, спортзал, укриття, два спортивні корти, конференц-зал.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-