Ощадбанк вводить ідентифікацію через відеодзвінок для переселенців

Ощадбанк вводить ідентифікацію через відеодзвінок для переселенців

Укрінформ
АТ "Ощадбанк" для внутрішньо переміщених осіб, за рахунками яких встановлено обмеження, запровадить ідентифікацію через відеодзвінок до контакт-центру.

Про це повідомляє пресслужба Ощадбанку, передає Укрінформ.

"Із 30 квітня 2024 року для клієнтів – внутрішньо переміщених осіб, за рахунками яких встановлено обмеження та які з об’єктивних причин не можуть фізично звернутися до відділення Ощадбанку, буде запроваджено процедуру ідентифікації особи власника рахунку шляхом відеодзвінка до контакт-центру Ощадбанку", - йдеться у повідомленні.

Для призначення відеодзвінка треба перейти за посиланням і обрати бажану дату та час.

У банку зауважили, що потрібно користуватися виключно вказаним посиланням на офіційному сайті Ощадбанку і не переходити за іншими посиланнями, що розміщені не на офіційному сайті.

"Для відеодзвінка не потрібно вводити будь-які персональні дані та реквізити платіжної картки (повний номер платіжної картки, строк її дії, ПІН-код до неї, одноразові ОТР-паролі для підтвердження операцій з використанням платіжної картки в мережі Інтернет)", - додали в Ощадбанку.

Як повідомлялося, на гарячу лінію Мінреінтеграції надходять звернення щодо випадків накладення державними та приватними виконавцями арешту на банківські рахунки внутрішньо переміщених осіб. В тому числі йдеться про кошти, отримані ВПО як соціальна допомога від держави та міжнародних організацій.

Читайте також: Пенсійний фонд завершив ідентифікацію пенсіонерів-переселенців

Віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що блокування соціальних рахунків внутрішньо переміщених осіб (ВПО) є неприпустимим.

У Верховній Раді перебуває на розгляді урядовий законопроєкт №9065 "Про внесення змін до розділу ХІІI до прикінцевих та перехідних положень закону "Про виконавче провадження", який забороняє звернення стягнення на кошти, які отримуються як допомога на проживання переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-