Кафедру військової журналістики у Військовому інституті КНУ очолив Сергій Череватий

Кафедру військової журналістики у Військовому інституті КНУ очолив Сергій Череватий

Укрінформ
Начальником кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка призначений полковник Сергій Череватий.

Як передає Укрінформ, про це голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив у Фейсбуці

За словами Томіленка, Череватий - досвідчений фахівець зі стратегічних комунікацій Збройних сил України, кандидат політичних наук.

Голова НСЖУ нагадав, що “Череватий від початку повномасштабного вторгнення організував у Києві за сприяння командування Сухопутних військ України інформаційний штаб, метою якого стало об’єднання суспільства для боротьби з окупантами”.

Майже два роки він служив під безпосереднім керівництвом нинішнього головнокомандувача Збройних сил України, а тоді – командувача оперативно-стратегічного угруповання “Хортиця” Олександра Сирського, був його заступником зі стратегічних комунікацій.

Читайте також: З початку російсько-української війни загинули 83 українські медійники

Із січня 2024 року Череватий є членом секретаріату НСЖУ.

“Військовий інститут КНУ для мене рідний: я там викладав із 2006 року спочатку за сумісництвом, а потім - і на повну ставку. Багатьох курсантів, яких я навчав, згодом зустрічав уже як офіцерів під Пісками, на Бахмутському напрямку”, - заявив ЧереватийУ.

За його словами, “його головне завдання на новій посаді - узагальнити досвід, набутий під час війни”.

“Разом із іншими офіцерами інформаційної боротьби він працював у військово-інформаційній сфері спочатку під час Київської операції, згодом – на східному фронті під час Харківського контрнаступу, Бахмутської битви та інших кампаній. Череватий особисто знайомий із багатьма офіцерами, вивчав сильні й слабкі сторони їхньої підготовки. Тож тепер, спираючись також на більш ніж 30-річний досвід роботи у військовій журналістиці, планує імплементувати свої знання і вміння в нових навчальних програмах”, - зазначили в НСЖУ.

“У мене була розмова з командувачем Сухопутних військ генерал-лейтенантом Олександром Павлюком. Це дуже сучасний генерал, який як ніхто інший розуміє значення інформаційної складової війни. Під час нашої розмови я розповів про своє бачення підготовки військових журналістів, і більшість цих ідей він підтримав, зі свого боку доповнивши їх”, - зауважив Череватий.

Читайте також: Як у Мелітополі викрадають українських журналістів, що продовжили працювати в окупації

Він додав, що планує залучати досвід експертів та представників керівних органів Національної спілки журналістів України.

“Будемо інтегрувати цей досвід для підготовки потужних фахівців – усебічно обізнаних із теоретичного погляду та готових переймати досвід старших колег. Такі фахівці, прийшовши у війська, зможуть свій багаж знань одразу використовувати на практиці”, - наголосив новий начальник кафедри військової журналістики

У НСЖУ підкреслили, що “провідні цивільні журналісти, які виїжджають у відрядження на Бахмутський напрямок, відзначають відкритість і високу ефективність пресслужб з’єднань у складі оперативно-стратегічного угруповання “Хортиця”, які курирував Череватий.

Як повідомляв Укрінформ, у березні стало відомо, що Геннадій Ніколайчук, якого в листопаді 2023 року призначили на посаду керівника кафедри військової журналістики Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у 2019 році балотувався до Верховної Ради під номером 20 від “Партії Шарія”.

Фото: Фейсбук Сергія Томіленка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-