Цьогоріч 6000 ветеранів звернулися до Державного центру зайнятості

Цьогоріч 6000 ветеранів звернулися до Державного центру зайнятості

Укрінформ
У цьому році 6 тисяч людей, які мають статус учасника бойових дій, звернулися до Державного центру зайнятості.

Про це заступниця директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Олена Мельник повідомила під час пресконференції в Медіацентрі Україна – Укрінформ «Перемога у цивільному житті: можливості для ветеранів та ветеранок на шляху професійного зростання».

«У цьому році 6 тисяч людей, які мають статус учасника бойових дій, звернулися до Державного центру зайнятості», – сказала Мельник.

Вона зазначила, що, разом з тим, до служби звертаються люди, які не хочуть або не можуть бути зареєстровані як безробітні, але потребують допомоги, тому послуги для кожного надаються персоналізовано.

«Це з'ясування потреб людини, врахування професійного досвіду, схильність до самозайнятості, чи потребує підвищення професійних компетенцій або якостей тощо», – підкреслила директорка Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості.

Мельник також повідомила, що з квітня минулого року реалізується програма грантової підтримки ветеранів, ветеранок і членів їх родин, завдяки якій у них є можливість отримати від 250 тис. до 1 мільйона гривень на створення або розвиток власного бізнесу. За її інформацією, за цей час 500 ветеранок, ветеранів і членів їх родин скористалися такою програмою.

Читайте також: Близько 30% ветеранів є безробітними - Український ветеранський фонд

Представниця Державного центру зайнятості зазначила, що ветерани відкривають різні види бізнесу: торгівля, виробництво, створення хабів, пекарень, кав'ярень, поліграфічної промисловості, швейні, ремонтні майстерні тощо.

Крім того, Мельник поінформувала, що ветерани можуть отримати освіту в навчальних центрах Державного центру зайнятості, обравши будь-яку спеціальність з переліку в 95 професій або 400 освітніх програм.

Вона додала, що з минулого року впроваджується також програма для роботодавців щодо компенсації за облаштування робочого місця для людини з інвалідністю.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запрацювала Єдина ветеранська гаряча лінія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-