ВАКС оголосив у розшук Олега Гладковського

ВАКС оголосив у розшук Олега Гладковського

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури оголосив у розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО.

Як передає Укрінформ, про це САП повідомляє у Фейсбуці.

16 квітня колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення у розшук колишнього першого заступника секретаря РНБО, який спільно з колишнім заступником міністра оборони та директором департаменту Міністерства оборони обвинувачується у завданні збитків державі на загальну суму ₴17,44 мільйона.

"Суд зважив на неявки обвинуваченого у судові засідання і наявність підтвердженої інформації про перебування указаної особи за кордоном та задовольнив клопотання", - зауважили в САП.

У прокуратурі нагадали, що у ході досудового розслідування встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він та його близькі особи мають частку власності, а саме — ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

Як у Фейсбуці повідомило Національне антикорупційне бюро України, йдеться про Олега Гладковського.

Читайте також: ВАКС призначив до розгляду по суті так звану справу «плівок Вовка»

19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував його з альтернативою внесення 10,6 млн грн застави.

21 жовтня 2019 року за нього внесли заставу.

У березні 2022 року суд звернув заставу в користь ЗСУ, і змінив запобіжний захід на особисте зобов'язання. Після цього, обвинувачений перестав з'являтись на судових засіданнях, а за інформацією НАБУ і САП, взагалі виїхав за кордон. Відтак, його оголосили в розшук.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2024 року завершено досудове розслідування у справі стосовно ексдиректора одного з підприємств концерну “Укроборонпром” та близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО, злочинні дії яких, за інформацією слідства, завдали державі збитків на майже ₴13 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-