Інформації про постраждалих українців унаслідок нічної атаки Ірану немає - посол в Ізраїлі

Інформації про постраждалих українців унаслідок нічної атаки Ірану немає - посол в Ізраїлі

Укрінформ
Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що інформації про постраждалих українців унаслідок атаки Ірану в ніч на 14 квітня немає.

Про це дипломат повідомив Суспільному, передає Укрінформ.

За його словами, під час нічної атаки Ірану 14 квітня на території Тель-Авіва навіть не вмикали сирени й оповіщення повітряної тривоги. "Точної статистики немає, але виглядає так, що абсолютна більшість ракет, яка була випущена з Ірану, з території Сирії, і з Іраку, були збиті поза межами території Ізраїлю. В операції, окрім ізраїльських, брали участь британські, французькі, американські військові", - зазначив Корнійчук.

Посол зазначив, що збиття повітряних цілей було дуже ефективним. "Фактично пошкоджений один інфраструктурний об'єкт на військовій базі. Поранення зазнала одна жінка. Не релевантне питання - чи українці отримали поранення, пошкодження - такої інформації немає і, швидше за все, вже не буде", - підкреслив дипломат.

Корнійчук нагадав, що по Ізраїлю вночі 14 квітня випустили приблизно 300 різних засобів ураження: балістичні та крилаті ракети і дрони.

Читайте також: МЗС України засудило атаку Ірану проти Ізраїлю

"Різниця цієї атаки у тому, що вона безпосередньо йшла від Ірану. Іран раніше використовував свої проксі на території Ємену, Сирії та Іраку. Зараз вони били напряму. У тому ж числі їхні проксі ж робили основні удари, але ракетні йшли безпосередньо з Ірану", — пояснив посол.

Дипломат додав, що Служба тилу, відповідний підрозділ ізраїльських ЗС, які працюють з мирним населенням, оголошували попередньо про заходи безпеки, які мають бути вжиті цивільними.

"Аеропорт Бен-Гуріон знову відкритий і працює. Сьогодні не працюють тільки дитячі навчальні заклади", - підсумував Корнійчук.

Читайте також: Сікорський закликав США розблокувати пакет допомоги для України через напад Ірану на Ізраїль

Як повідомляв Укрінформ, представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч проти 14 квітня запустив понад 300 ракет і безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Президент США Джо Байден засудив Іран та його проксі-сили на території інших країн та заявив, що у неділю, 14 квітня, обговорить із лідерами G7 спільну відповідь на дії Тегерана.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш рішуче засудив дії Ірану, який атакував Ізраїль, застерігши від масштабних зіткнень на Близькому Сході.

Рада Безпеки ООН за запитом Ізраїлю збереться у неділю на засідання у зв'язку з атакою Ірану.

Фото з сайту forwardobserver.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-