В Україні понад 60 медзакладів обладнані сонячними панелями

В Україні понад 60 медзакладів обладнані сонячними панелями

Укрінформ
Понад 60 медзакладів обладнані сонячними панелями, крім того, в лікарнях встановлено понад 11 тис. генераторів на випадок відключення електроенергії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Наразі вже понад 60 українських закладів охорони здоров’я мають сонячні станції з панелями. Значна частина з них з акумуляторами, які накопичують енергію. Вони встановлені коштом різноманітних програм, благодійних фондів, урядів інших країн тощо", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають в МОЗ, такі рішення наразі в процесі реалізації завдяки співпраці МОЗ України з програмою Європейського енергетичного товариства «Промінь надії», Міністерством енергетики України, урядами Японії та Хорватії, Комітетом ВР з питань енергетики та ЖКГ та компанією «Нафтогаз». Також до процесу долучені благодійні та громадські організації, зокрема Energy Act for Ukraine, Екоклуб, Асоціація сонячної енергетики України тощо.

За даними МОЗ, зараз українські медзаклади забезпечені 11 139 генераторами для безперебійного електроживлення. У разі аварійних відключень світла енергетичне обладнання спрацьовуватиме та постачатиме напругу в мережу. Таким чином, лікарні працюватимуть й надалі, а медики надаватимуть медичну допомогу пацієнтам.

Читайте також: Українцям готують програму пільгових кредитів на встановлення сонячних панелей

Як наголосили в МОЗ, наразі завершується робота з впровадження моделі взаємозаліку в розрахунках за електроенергією, що обліковується за рахунок виробленої енергії сонячних станцій. Відповідні зміни були внесені в ЗУ «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення розрахунків за енергоносії» у 2023 році. Загалом до кінця 2024 року планується облаштувати 200 сонячних станцій у закладах охорони здоровʼя України.

Як повідомляв Укрінформ, генератори поставляються до медичних закладів завдяки спільному проєкту МОЗ та Світового банку «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні».

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-