Первинну психологічну допомогу можуть надавати вже понад 70 тисяч сімейних лікарів - Ляшко

Первинну психологічну допомогу можуть надавати вже понад 70 тисяч сімейних лікарів - Ляшко

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні вже є понад 70 тисяч навчених сімейних лікарів, які можуть надавати людині первинну психологічну допомогу.

Про це міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко сказав в ексклюзивному коментарі Укрінформу в рамках засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

"Ми розпочали навчати наших сімейних лікарів виявляти проблеми ментального здоров'я і допомагати з ними справлятися на рівні самодопомоги. Сьогодні ми маємо понад 70 тисяч навчених сімейних лікарів, до яких можна звернутися, вони можуть проконсультувати та допомогти", - сказав Ляшко.

За його словами, навіть якщо людина звертається до сімейного лікаря з іншою проблемою, то він може побачити, що людина потребує психологічної допомоги і надати консультацію.

Читайте також: По психологічну підтримку на «первинці» торік звернулися 320 тисяч українців - Ляшко

Крім того, міністр зазначив, що у кожній кластерній лікарні в Україні створюються Центри ментального здоров'я. За його словами, це є умовним простором, в якому буде працювати психолог, психіатр та психотерапевт і де можна буде отримати консультацію та психологічну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, отримати психологічну допомогу на первинній ланці можна у 865 медзакладах в межах пакета НСЗУ «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні меддопомоги».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-