У проєкті «Родина для кожної дитини» візьмуть участь 184 громади

У проєкті «Родина для кожної дитини» візьмуть участь 184 громади

Укрінформ
Для участі у проєкті із створення патронатних сімей «Родина для кожної дитини» обрано 184 громади, які отримають матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку від організаторів.

Про це у Фейсбуці повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, передає Укрінформ.

«Зараз в Україні працює 297 патронатних родин. Наша мета – щоб у кожній громаді з’явились патронатні сім’ї, в які можна на певний час влаштовувати дітей, вберігаючи їх таким чином від інтернатів. Разом із UNICEF Ukraine та Partnership for Every Child/Кожній дитині ми запустили проєкт «Родина для кожної дитини», який допоможе громадам залучати до патронатного виховання більше сімей», - зазначила Жолнович.

За її словами, до участі в проєкті подалися 600 громад. З-поміж них було обрано 184 громади, які отримають матеріальну, інформаційну та консультаційну підтримку. Крім того, громадам нададуть допомогу в популяризації патронату серед родин, щоб заохотити їх проходити навчання та ставати патронатними вихователями.

Робота з громадами триватиме до липня 2025 року. За цей час планується створити 250 нових патронатних сімей.

Читайте також: Від початку війни без батьківського піклування залишилися понад 13 тисяч дітей - Жолнович

Як повідомлялося, Міністерство соціальної політики готує зміни у сфері патронатного виховання з метою її розвитку та залучення більшої кількості громад до цієї форми сімейного виховання. Зокрема, планується збільшити винагороду за роботу патронатних вихователів та надати їм професійних помічників ззовні, щоб до цієї роботи були долучені не лише безпосередньо члени родини, а й навчені фахівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-