Конфлікти, бідність, клімат: Міжнародна організація з міграції заявляє про безпрецедентний тиск

Конфлікти, бідність, клімат: Міжнародна організація з міграції заявляє про безпрецедентний тиск

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародна організація з міграції, як і вся міжнародна система гуманітарного реагування, перебуває під безпрецедентним тиском з огляду на наявні виклики.

Про це в коментарі Укрінформу заявила генеральний директор МОМ Емі Поуп.

«Не тільки в межах МОМ, а й уся міжнародна система гуманітарного реагування перебуває під безпрецедентним тиском з тим, щоб задовольнити потреби людей в усьому світі. Дедалі більше людей переміщуються через зміну клімату, ми маємо конфлікти, бідність – ціла низка речей, що змушує людей переміщуватися», – сказала вона.

На переконання Поуп, збільшення фінансування дало б змогу покращити прогнозування і реагувати на проблеми до того, як їх масштаб збільшиться.

Читайте також: У МОМ не очікують відтоку біженців з України, як на початку повномасштабної війни

Водночас, на її думку, потрібно «бути набагато більш стратегічними, щоб визначити, де ми можемо втручатися з меншими витратами та рятувати життя».

Очільниця МОМ також зауважила, що організація в межах Плану гуманітарного реагування ООН в Україні зверталася до донорів за 4,2 млрд доларів фінансування на 2024 рік.

Як повідомлялося, у січні Організація Об’єднаних Націй представила План гуманітарного реагування в Україні на 2024 рік. Він передбачає 4,2 мільярда доларів для підтримки постраждалих від війни громад та українських шукачів притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-