Майже половина українців вірять в астрологію - КМІС

Майже половина українців вірять в астрологію - КМІС

Опитування
Укрінформ
Майже половина українців вірять в астрологію, екстрасенсорику й тарологію.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології.

Майже половина опитаних українців (43%) заявили, що вірять в астрологію, екстрасенсорні здібності чи тарологію. 56% – не вірять. Причому найбільше довіру українців викликає астрологія (35%), коли за зірками намагаються «передбачити» майбутнє.Чверть опитаних (25%) довіряють екстрасенсам, а найменшою довіру мають віщуни на картах ТАРО (15%).

Читайте також: Майже 70% українців упевнені у відновленні економіки країни після перемоги

Здебільшого схильні до віри в езотерику жінки (49% проти 36% у чоловіків) і пенсіонери - серед українців старше 60 років кожен другий вірить у щось зі списку. Загалом опитування показує, що чим людина старша, тим більше вона починає вірити у ворожок, екстрасенсів та тарологів. Також простежується закономірність із рівнем доходу: найбільше вірять люди з "дуже низьким" доходом сім'ї, найменше - із високим.

Опитування громадської думки «Омнібус» проводилось 17 лютого - 5 березня 2024 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних було опитано 2008 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування не поширювалось на мешканців ТОТ та громадян, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, за даними опитування Фонду «Демократичні ініціативи» 40% українців вважатимуть перемогою повне відновлення кордонів станом на січень 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-