В українських школах стартував проєкт із соціально-емоційного навчання «Зерна»

В українських школах стартував проєкт із соціально-емоційного навчання «Зерна»

Укрінформ
У березні 2024 року в межах меморандуму про взаєморозуміння між МОН і the LEGO Foundation стартував пілотний проєкт з імплементації програми соціально-емоційного навчання «Зерна».

Про це повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

Як повідомляють в МОН, «Зерна» — науково обґрунтована програма, яку розробили фахівці Гарвардського університету на основі аналізу понад 50 ефективних програм соціально-емоційного навчання. Активності програми адаптовано у формат простих і гнучких ігор, практик та вправ, які легко інтегрувати в освітній процес без додаткових ресурсів.

"Упродовж березня–серпня 2024 року програму «Зерна» пілотуватимуть у початковій школі та 5–6 класах 10 закладів загальної середньої освіти Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської та Черкаської областей. Учителі цих шкіл пройшли навчання від команди Гарвардської вищої школи освіти, тренерів The LEGO Foundation та отримали необхідні методичні й ресурсні матеріали", - йдеться у повідомленні.

Розгортання проєкту на національному рівні розпочнеться з вересня 2024 року

Планується поступово охопити заклади дошкільної та загальної середньої освіти в партнерстві з інститутами післядипломної педагогічної освіти. Реалізація ініціативи триватиме впродовж 2024–2026 років і передбачатиме проведення наукових і моніторингових досліджень.

Як зазначають в МОН, ініціатива реалізовується за підтримки Лабораторії з екологічних підходів до соціально-емоційного навчання (EASEL Lab) Гарвардської вищої школи освіти.

Читайте також: Безпечні умови очного навчання необхідно створити ще для 300 тисяч учнів - Федоров

Програму «Зерна» імплементують у 12 країнах, зокрема США, Канаді, Бразилії, Аргентині, Чилі та Естонії.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство освіти і науки України та світовий лідер із розроблення програмного забезпечення для технологій ШІ Palantir підписали меморандум про співпрацю, зокрема щодо сприяння якісним трансформаціям у сфері освіти та забезпечення якнайбільшої кількості дітей доступом до безпечного очного навчання.

Фото: МОН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-