Зеленський виступає за розширення мережі відділень для реабілітації бійців в обласних лікарнях

Зеленський виступає за розширення мережі відділень для реабілітації бійців в обласних лікарнях

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Київської області відвідав відновлений Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації, який російські загарбники вщент зруйнували в березні 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Зазначається, що 2022 року глава держави передав на відновлення цього закладу премію в розмірі 100 тис. дол., яку отримав із присудженням медалі Свободи.

Зеленський оглянув секцію фізично-спортивної реабілітації, де розташовані масажні кабінети, кабінет лікаря та спортивний зал, центр психологічної реабілітації, кімнату ерго-, арт- та кріотерапії, а також кімнату віртуальної реальності й укриття.

Глава держави поспілкувався з одним із ветеранів, який проходить у центрі реабілітацію після важкого поранення, а також поцікавився умовами перебування та якістю послуг.

«Наші хлопці й дівчата, які приходять сюди, отримуватимуть фахову допомогу. Дуже приємно, що це сучасний центр. Команда працюватиме над тим, щоб тут після остаточного відкриття було більше фахівців. Це правильний початок і правильний сигнал для всіх областей – знаходити можливості, шукати гроші на реабілітацію», – зазначив Президент.

Зеленський наголосив, що поряд із будівництвом центрів реабілітації також треба розширювати мережу відділень для відновлення ветеранів у обласних лікарнях.

«Це залежить не тільки від Міністерства ветеранів, а й від місцевої влади. І від Міністерства охорони здоров’я. Ми зустрічалися з Прем’єр-міністром, з міністром охорони здоров’я, вони створюють велику мережу в обласних лікарнях. Це швидше, ніж побудувати цілий центр. Сьогодні, у час війни, паралельний процес – це правильний підхід. При лікарнях треба це робити дуже швидко, тому що реабілітація потрібна зараз. Потрібно задіяти всі можливості, всю інфраструктуру і всі міністерства. Правильно, що всі разом це роблять», – наголосив глава держави.

Так, у центрі створено простір для психологічної, соціальної підтримки, фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів, їхніх сімей та родин загиблих захисників і захисниць. Психологи закладу супроводжуватимуть ветеранів у навчанні методів самодопомоги й першої психологічної допомоги у стресових ситуаціях.

Також у центрі створено простір для освітніх заходів, тренінгів і досліджень щодо впровадження спеціальних підходів і нових стандартів для успішного повернення ветеранів до цивільного життя.

Крім того, у закладі обладнано дев’ять готельних номерів для амбулаторного перебування.

Програма реабілітації ветеранів є безкоштовню завдяки залученню донорських коштів.

Планується, що за рік центр прийматиме в середньому понад дві тисячі ветеранів.

Читайте також: Українці мурують, а не руйнують - Зеленський у річницю визволення Київщини

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський взяв участь у церемонії піднятті прапора України біля Меморіалу пам’яті захисників Бучанської громади та вручив почесні відзнаки міст – героїв України та державні нагороди військовослужбовцям.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-