В Україні треба впровадити охоронні зони для доріг - активіст

В Україні треба впровадити охоронні зони для доріг - активіст

Укрінформ
В Україні потрібно впровадити охоронні зони для доріг, адже це єдиний інфраструктурний об'єкт в державі, який не має таких зон.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив голова ГО «Українська асоціація аудиторів безпеки автомобільних доріг» Костянтин Щербаченко.

«Хочеться звернути увагу на необхідність впровадження охоронних зон (для доріг — ред.). Дороги у нас сьогодні — фактично єдиний інфраструктурний об'єкт, який не має охоронних зон. Ця практика є як у законодавстві України для залізниць, кабелів, газопроводів, так і у законодавстві ЄС для автодоріг», - зазначив він.

Читайте також: На Хмельниччині створена перша охоронна зона для збереження об'єктів Червоної книги

Активіст заявив, що на сьогодні в Україні відсутній розподіл автодоріг за їхнім функціональним призначенням.

«У результаті ми маємо ситуацію, коли дорога загального користування проходить через населені пункти, розділяє їх навпіл, перешкоджає діяльності місцевих мешканців і піддає небезпеці транзитних учасників руху», - поінформував Щербаченко.

Згідно з законодавством, охоронні зони створюються навколо особливо цінних природних об´єктів, об´єктів культурної спадщини, гідрометеорологічних станцій тощо з метою охорони і захисту їх від несприятливих антропогенних впливів, а також уздовж ліній зв'язку, електропередачі, земель транспорту, навколо промислових об´єктів для забезпечення нормальних умов їх експлуатації, запобігання ушкодження, а також зменшення їх негативного впливу на людей та довкілля, суміжні землі та інші природні об´єкти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-