Добровольці, які допомагали визволяти Київщину, отримали посвідчення УБД

Добровольці, які допомагали визволяти Київщину, отримали посвідчення УБД

Фото
Укрінформ
Добровольцям, які допомагали військовим визволяти Київську область від російських загарбників, вручено посвідчення учасника бойових дій (УБД).

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів, передає Укрінформ.

Посвідчення вручено цивільним особам, які в перший місяць повномасштабного російського вторгнення – з 24 лютого по 25 березня 2022 року – самостійно або у складі добровольчих формувань стали на захист України, проте не були оформлені до складу будь-яких військових формувань або правоохоронних органів. Статус УБД їм надано міжвідомчою комісією, що діє при Мінветеранів.

«Разом із силами безпеки і оборони вони вибивали російських окупантів з Київської області та інших регіонів країни. Завдяки плідній комунікації та співпраці добровольців з підрозділами ЗСУ та Національної гвардії вдалось зупинити ворога на підступах до Києва”, – зазначив директор Департаменту соціальної роботи Мінветеранів Руслан Приходько.

Читайте також: В Україні запрацювала гаряча лінія підтримки для ветеранів

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій, зменшивши кількість необхідних документів до однієї довідки.

Фото: mva.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-