Благодійні фонди Грузії, Швеції та України підписали меморандум про співпрацю

Благодійні фонди Грузії, Швеції та України підписали меморандум про співпрацю

Укрінформ
Волонтерська організація Aurora Frontline AID, благодійний фонд “Грузинський Гуманітарний Легіон”, бойовий підрозділ Falcon Force, Бюро по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і Українсько-шведський фонд спадщини та розвитку підписали меморандум про співпрацю.

Церемонія підписання меморандуму пройшла в Укрінформі.

“Ми зібралися тут для того, щоб підписати цей меморандум. У нас є спільна мета — це перемога України”, - сказав менеджер з комунікацій Aurora Frontline AID Ли Джеймс Ламберт.

Консультант з логістичних питань Українсько-шведського фонду спадщини та розвитку Дмитро Тюкаєв розповів, що діяльність їхнього фонду направлена на об'єднання діаспор України та Швеції і що вони вже зараз допомагають у гуманітарному розмінуванні, відновленні дитбудинків, що вони надають допомогу тим, хто найбільше постраждав від воєнних дій — дітям і людям похилого віку.

“У цьому меморандумі ми маємо на меті збільшити допомогу шведської сторони (Україні — ред.) завдяки долученню шведської діаспори, яка є по всьому світу”, - пояснив Тюкаєв.

Відповідаючи на питання кореспондента агентства про те, за якими напрямами співпрацюватимуть сторони меморандуму і які проєкти вони реалізовуватимуть, представник Українсько-шведського фонду спадщини та розвитку поінформував, що вони будуть включатися у проєкт щодо обладнання для школи з навчання операторів дронів.

“Це буде обладнання для цих шкіл”, - заявив він.

Прессекретар бойового підрозділу Falcon Force Instructions Павло Гончарук зазначив, що вони планують створити методику роботи у двох напрямах, одним з яких є підготовка бійців за допомогою застосування різноманітних методик роботи з тілом і психікою.

Читайте також: Київщина і Тоскана посилять соціально-гуманітарну співпрацю

“Іншим напрямом є робота з реабілітацією (бійців — ред.) - також за рахунок синтезу різноманітних розробок по роботі з тілом і психікою для того, щоб процес реабілітації бійців був більш ефективним і швидким”, - поінформував Гончарук.

Засновник Грузинського Гуманітарного Легіону Генріх Діасамідзе заявив, що у них вже є запити від підрозділів, яким потрібно допомагати, наприклад, дронами.

“Ми допомагаємо й іншим фондам, які працюють, наприклад, з Азовом, і з іншими підрозділами”, - розповів Діасамідзе.

Прессекретар Бюро по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Ігор Добровольський сказав, що кожне підписання подібних меморандумів є “невеликою цеглиною у нашу перемогу”. Він висловив вдячність сторонам-підписантам меморандуму з іноземних країн за співпрацю.

Як повідомляв Укрінформ, “Агенція оборонних закупівель” Міноборони України та Естонський центр оборонних інвестицій підписали меморандум про співпрацю. Зокрема йдеться про опрацювання нових шляхів постачання озброєння до України та обмін досвідом у сфері забезпечення потреб ЗСУ та Естонії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-