Понад 90 тисяч переселенців подали заяви на продовження держдопомоги

Понад 90 тисяч переселенців подали заяви на продовження держдопомоги

Укрінформ
Понад 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб подали заяви на продовження державної допомоги, близько 66% із них уже опрацьовано.

Як передає Укрінформ, про це йшлося на щотижневому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук, повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Наразі до органів соціального захисту населення надійшло вже понад 90 тисяч заяв ВПО на продовження отримання державної допомоги. На даному етапі близько 66% з них вже опрацьовано, а 34% перебувають у роботі», - йдеться в повідомленні.

У Мінреінтеграції зазначили, що у першому періоді березня на виплати для 671 тисячі ВПО було спрямовано загалом 1,4 млрд грн. Таким чином, внутрішньо переміщені особи, яким виплати були продовжені автоматично з першого числа поточного місяця, отримають кошти найближчим часом.

Цього місяця виплата допомоги для ВПО відбудеться ще 21 та 28 березня.

«Тобто, внутрішні переселенці, котрі подали заяви, у разі їхнього схвалення отримають виплати до кінця поточного місяця», - зауважили в міністерстві.

Читайте також: Переселенцям надаватимуть субсидію на оренду житла

У Мінреінтеграції поінформували, що для подачі заяви на продовження отримання державної допомоги слід звертатися до органів соціального захисту населення у громаді або до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) району, де перебувають внутрішньо переміщені особи.

Як повідомляв Укрінформ, у Кабінеті міністрів обговорюють зміни до постанови про затвердження порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщених осіб, зокрема - розглядається варіант продовжити термін подачі заяв до 30 квітня.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-