Українські вибухотехніки та експерти МВС отримали обладнання з Німеччини

Українські вибухотехніки та експерти МВС отримали обладнання з Німеччини

Фото, відео
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України та Національна поліція отримали пакет технічної допомоги від Федерального управління кримінальної поліції Німеччини, зокрема отримали підводний дрон та системи розмінування для підрозділів вибухотехнічної служби поліції та генетичний аналізатор для експертно-криміналістичного центру МВС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МВС.

Участь у церемонії передачі допомоги взяли заступник міністра внутрішніх справ Василь Тетеря, голова Нацполіції Іван Вигівський, тимчасово повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе, представники МВС та НПУ.

“Вибухотехніки поліції отримали підводний дрон, 10 вибухотехнічних костюмів із комплектом обладнання, 20 портативних освітлювальних систем, металошукачі, бронежилети з балістичним захистом та комбіновану систему для розмінування територій. Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС отримав від партнерів три автоматичні станції виділення ДНК, генетичний аналізатор, термостати, морозильну камеру, шість центрифуг та додаткові прилади”, - ідеться у повідомленні.

Тетеря подякував уряду та громадянам Німеччини за підтримку в протистоянні країні-агресору та надану технічну допомогу.

"Це потужні лабораторії, які передали в користування ДНДЕКЦ та сучасна новітня техніка для Національної поліції. Ми дякуємо за роботу в напрямку підтримки України і зокрема підрозділів системи МВС. Цей шлях однозначно приведе до спільної перемоги", - наголосив заступник міністра.

Своєю чергою, Пранґе підкреслив: "Ви не одні в цій боротьбі. Поряд з вами багато партнерів і Німеччина також. Важлива не лише підтримка на політичному рівні, а і на практиці. Я вдячний Федеральному МВС та управлінню кримінальної поліції Німеччини за практичну підтримку роботи українських колег". 

За словами Вигівського, спочатку російської збройної агресії на території України вибухотехніками поліції обстежено понад 33 тисяч гектарів території і вилучено понад 280 тисяч боєприпасів та понад 9 тонн вибухівки.

Читайте також: Вибухотехніки вже обстежили третину визволених територій Херсонщини

"Ми відчуваємо підтримку уряду та громадян Німеччини ще з початку війни. Упродовж цих років нам передано обладнання для вибухотехніків на понад 14 млн євро. Найперше - це про безпеку наших поліцейських-вибухотехніків. Та допомога, яку ви надаєте, важлива саме в збереженні життя і здоров'я правоохоронців", - акцентував Вигівський.

Як повідомляв Укрінформ, українські піротехніки потребують ще щонайменше 100 машин механізованого розмінування.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-