Асоціація операторів та інструкторів такмеду вже налічує майже 800 учасників

Асоціація операторів та інструкторів такмеду вже налічує майже 800 учасників

Фото
Укрінформ
Близько 800 осіб та 15 організацій долучилися до Асоціації операторів та інструкторів з першої допомоги й тактичної медицини.

Про це голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини» Леонід Федоровський повідомив під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ «Звіт про перший місяць діяльності в новому форматі».

«Наразі маємо дуже позитивні результати. До нас долучилося близько 800 приватних осіб і 15 організацій-партнерів, з якими ми вже встигли домовитись про співпрацю. Ми намагаємось покращувати результативність діяльності і з державними інституціями», – сказав Федоровський.

Він розповів, що наразі у роботі асоціації є цілий ряд проєктів. Один з центральних – веб-платформа обміну досвідом для медиків, рятувальників, осіб, які займаються першою допомогою. За словами Федоровського, проєкт реалізований на 35% – вже почалася робота над програмним компонентом. Він наголосив, що асоціація також провела декілька консультацій з державними структурами, які забезпечать безпеку комунікації спеціалістів.

Леонід Федоровський
Леонід Федоровський

Читайте також: Міноборони та благодійний фонд PULSE співпрацюватимуть у підготовці з такмеду

Голова правління ГС «Асоціація операторів та інструкторів з першої допомоги та тактичної медицини» зазначив, що важливим елементом на цьому веб-ресурсі є система голосування – всі члени асоціації матимуть можливість брати участь у адвокаційній, політичній і дорадчій діяльності асоціації.

«За декілька місяців матимемо безпечний ресурс, на якому всі фахівці з рятування життя зможуть обмінятися досвідом, отримати актуальні, сучасні матеріали, які необхідні для роботи, і обговорити нагальні проблеми та потреби», – підкреслив він.

Також Федоровський поінформував, що у співпраці з державними інституціями, Міністерством оборони України, Департаментом охорони здоров'я та Командуванням Медичних Сил ЗСУ асоціація на 70% завершила роботу над професійним стандартом інструктора з тактичної медицини. За його словами, приблизно через один-два місяці вже буде державна професія інструктора з тактичної медицини і процедура визнання людей, які займаються цим видом діяльності на професійних засадах.

Читайте також: Канадські військові показали, як навчають українських захисників такмеду

Крім того, у партнерстві з фондом «Razom for Ukraine» та юридичною компанією «Іщенко та партнери» асоціація запустила великий постійний інформаційний проєкт з юридичної підтримки військових.

Федоровський зауважив, що постійне представництво членів асоціацій є у робочих групах, організованих на базі Командування Медичних Сил ЗСУ та Міністерства оборони України.

«Таким чином ми намагаємося одночасно мати інформацію і допомагати у розробці сучасних, якісних стандартів підготовки військовослужбовців з тактичної медицини та надання першої допомоги», – прокоментував голова правління асоціації.

Він розповів, що продовжує роботу і активно працює проєкт з навчання інструкторів з тактичної медицини. За перший місяць роботи асоціації у новому форматі 24 особи успішно завершили навчання.

Читайте також: В Україні треба створити кілька міжнародних місій з навчання бойових медиківпарамедик

Також активно набирає обертів проєкт з розміщення аптечок зупинки кровотеч у публічних просторах. Він наразі на стадії збору коштів.

Федоровський повідомив, що також була проведена серія майстер-класів для військових лікарів із внутрішньокісткового доступу. 20 осіб завершили навчання у цьому місяці, у наступному заплановано навчання 40 осіб.

На майбутнє планується три великі проєкти: дослідження ефективності навчання з тактичної медицини; гармонізація цивільних та військових стандартів надання допомоги; розробка стандартів якості для засобів першої допомоги та тактичної медицини.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні створили Асоціацію операторів та інструкторів з тактичної медицини. Вона об'єднала різні напрями, що пов'язані із першою допомогою, тактичною та військовою медициною, волонтерською та медичною діяльністю, реабілітацією тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-