За можливості від’їжджайте - Верещук закликала українців з ТОТ не брати участь у так званих «виборах»

За можливості від’їжджайте - Верещук закликала українців з ТОТ не брати участь у так званих «виборах»

Укрінформ
Українцям на тимчасово окупованих територіях варто уникати участі у так званих "виборах" та за можливості виїжджати.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказала віцепремʼєр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"Намагатися уникати брати участь і тим паче колаборувати, тим паче як "дільнича комісія", ходити зі скриньками. Вони можуть як окупанти обирати собі кого завгодно, головне, щоб українські громадяни на тимчасово окупованих територіях усіляко уникали участі у цьому фарсі. Але для нас головне, і я сподіваюся, що цивілізований світ саме так і зробить, - це не визнавати легітимність Путіна на цих виборах", - сказала Верещук.

Читайте також: Соціологічна асоціація України закликає не висвітлювати перебіг «виборів» президента Росії на ТОТ

Вона нагадала, що свого часу світ не визнав легітимність Лукашенка, саме через порушення під час виборчої кампанії та переслідування опозиції.

"Путін частково окупував українську територію, катує у тюрмах, вивозить дітей, паспортизує і змушує йти на якісь вибори наших громадян. То як має реагувати цивілізований світ? Не визнавати легітимність Путіна на цих виборах взагалі", - сказала Верещук.

Вона додала, що українцям на тимчасово окупованих територіях варто намагатися виїхати, зокрема через пункт Колотилівка-Покровка.

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін підтвердив своє висування на новий президентський термін на "виборах" 2024 року.

Окупаційна влада Херсонської області заявила про "намір" тимчасово окупованих громад взяти участь у "виборах" президента Росії в березні 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-