Українки подякували полькам за солідарність і підтримку: «Дякую, що ти є»

Українки подякували полькам за солідарність і підтримку: «Дякую, що ти є»

Фото
Укрінформ
В Міжнародний жіночий день, 8 березня, в центрі Варшави відбулася акція “Дякую, що ти є”, в межах якої українки дякували полькам за солідарність і підтримку, даруючи їм квіти.

Акція, яку організував фонд “Stand With Ukraine” мала на меті подякувати полькам, які допомагали Україні, а також привітати їх з Міжнародним жіночим днем, повідомляє Укрінформ.

“Ми відчуваємо величезну солідарність і підтримку, особливо упродовж останніх двох років. Ми хочемо висловити свою вдячність двома способами: символічно, 8 березня, в центрі Варшави, але також дуже конкретно: публікуючи 5 неймовірних історій польок, які, як ніхто, показали силу і рішучість”,- підкреслила лідерка спільноти українців в Польщі Панченко.

Фонд “Stand With Ukraine” наголошує, що в цей день особливо важливо висловити вдячність понад 80% польських жінок, які брали участь в акціях з допомоги Україні після 24 лютого 2022 року.

Акція “Дякую, що ти є”. Варшава / Фото: Юрій Банахевич

Вони вирішили показати конкретні обличчя польських жінок, обравши п’ять історій.

“Ці жінки особливо яскраво показують, яку силу має одна з улюблених фраз польок: “Ніколи не будеш йти сама”,- наголосила Панченко.

Серед польських жінок, які допомагали й продовжують допомагати Україні організатори акції виділили наступних:

- Сильвія Юшкевич - краківська медсестра, яка багато років їздить рятувати жертв війни в Україні;

- Кароліна Баца-Погожельська - журналістка, яка підтримувала борців за свободу і в режимі онлайн передавала інформацію з фронту;

- Анна Кобиляж - ангел-охоронець українських діток – завдяки їй було засновано центр реабілітації і хоспіс для дітей;

- Ельвіра Невера - режисерка документального фільму “Синдром Гамлета”, який розповідає про злочини російських солдат в Україні;

Гражина Станішевська – польська політик і громадський діяч, яка організує допомогу для молоді з України, даючи надію їм.

Читайте також: Жінки на війні: у боротьбі за свободу стать не має значення

“Надзвичайно важливо, щоб сьогодні, коли російські агенти впливу показують свої голови, ми показували та поширювали позитивні приклади. Ми знаємо, що ми – не самі. Ми знаємо, що тільки разом будемо сильними й переможемо” - наголосила Панченко.

8 березня у світі відзначають Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 8 березня  у своєму привітанні згадав українок, які пліч-о-пліч з чоловіками захищають свою країну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-