Аудит Міноборони виявив на складах командування Медсил 30 тисяч турнікетів, що зберігалися майже рік

Аудит Міноборони виявив на складах командування Медсил 30 тисяч турнікетів, що зберігалися майже рік

Укрінформ
Аудитори Міністерства оборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування командування Медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США.

Про це повідомили у Міноборони, передає Укрінформ.

У міністерстві зазначили, що ці турнікети були отримані ще в квітні 2023 року, і тільки через шість місяців військова частина видала перші з них військовим – всього 458 одиниць.

Після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видачу турнікетів, наразі майже третина - уже у військовослужбовців.

Також ініційовано видачу іншого медичного майна (індивідуальні аптечки, рюкзаки для бойових медиків), що тривалий час зберігалися на складах у значній кількості.

Читайте також: Понад ₴186 мільйонів «бойових»: аудит виявив фінансові порушення у військових частинах

«Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень», – прокоментував заступник міністра оборони Юрій Джигир.

Як повідомлялося, у Черкаській та Миколаївській областях у магазині виявили товари військового призначення, серед яких – бронежилети, турнікети, тактичні шоломи, тепловізори на майже 3 млн грн. Їх за рішенням суду передали на потреби Збройних сил України.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-