Біля знищеного росіянами музею Шухевича у Львові провели теренову гру

Біля знищеного росіянами музею Шухевича у Львові провели теренову гру

Фото
Укрінформ
Біля знищеного росіянами музею головнокомандувача УПА Романа Шухевича у Львові пройшла традиційна теренова гра, яка зібрала понад півтори сотні учасників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Львівська міська рада.

«Понад півтори сотні дітей, вихованці 8 центрів національно-патріотичного виховання Львова, взяли участь у тереновій грі, приуроченій річниці загибелі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Поблизу знищеного російськими атаками музею Романа Шухевича, що у Львові на Білогорщі, старшокласники змагалися зокрема у військовій підготовці, орієнтуванні, накладанні турнікетів, стрільбі, а також перевіряли свої знання з історії», - йдеться у повідомленні.

У Львові біля знищеного росіянами музею Шухевича провели теренову гру

За словами керівника управління освіти Андрія Закалюка, у форматі гри учні найкраще засвоюють інформацію, тож теренові ігри – це найкращий спосіб вивчення історії.

Захід організувало управління освіт міської ради спільно з національною скаутською організацією «Пласт».

Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 року у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей.

Читайте також: В Україні створять спеціальний реєстр культурних обʼєктів, які знищила чи пошкодила Росія

Як повідомлялося, у день народження Степана Бандери росіяни знищили музей генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на Білогорщі у Львові. У повністю зруйнованому внаслідок російської дронової атаки музеї вціліло погруддя Шухевича, авторства Михайла Черешньовського.

Фото: Роман Балук для Львівської міської ради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-