Повноваження поліції збільшились на 80% - Клименко

Повноваження поліції збільшились на 80% - Клименко

Укрінформ
З початку війни повноваження поліції збільшились на 80%.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає Укрінформ з посиланням на Міністерство внутрішніх справ.

За його словами, у 2014-2015 роках, коли стартувала реформа Національної поліції України, набрати 16 тисяч осіб до патрульної поліції було проблематично, але згодом саме патрульна поліція стала візитівкою змін.

Тоді, за словами міністра, був ліквідований один із найкорумпованіших підрозділів міліції – Державна автомобільна інспекція.

"Ми залишили її поза межами системи. Упродовж майже двох років систему трусило, адже ми набрали людей абсолютно чужих для системи. Тоді ішлося про набір нових поліцейських та навчання їх за новими методиками", - зауважив Клименко.

Як зауважив міністр, сьогодні патрульні поліцейські здійснюють евакуацію людей разом з іншими підрозділами. Патрульна поліція супроводжувала автомобілі з продуктами харчування на початку широкомасштабного вторгнення Росії та чергувала в населених пунктах, аби не було мародерства.

Також патрульні поліцейські безпосередньо воюють як штурмовики разом з підрозділами КОРДу, з “Люттю”, зазначив очільник МВС.

Клименко повідомив, що нині у складі Національної поліції України - 100 тисяч осіб і поліція має достатньо повноважень, аби утримувати порядок в державі.

"Із початку війни наші повноваження збільшились на 80%. Нам потрібно допомагати відповідним службам, які документують воєнні злочини, проводити стабілізаційні заходи та працювати з людьми. Хоча це не функції поліції, які прописані в законі", – підкреслив міністр.

За його словами, реформа поліції триває. До прикладу, кожен кандидат на посаду керівника, заступника, керівника департаменту поліції чи регіональних підрозділів проходитиме посилену перевірку.

"Зараз розробляємо нову рамку цих перевірок. На це потрібно ще трохи часу. Проводимо відповідну роботу з нашими міжнародними партнерами. Ми запросили консультативну допомогу і працюємо над цим", – наголосив міністр.

Читайте також: МВС і посольство США працюють над системою відбору на керівні посади у Нацполіції

За словами Клименка, будь-яку реформу держава має доводити до кінця, тож зараз МВС працює не тільки над змінами в поліції, а і реформує сервісні центри. Вона передбачає максимальну цифровізацію послуг і скорочення бюрократії, що також значно мінімізує корупційну складову.

Як повідомляв Укрінформ, слідчі Національної поліції від початку повномасштабного вторгнення РФ задокументували понад 113 тисяч воєнних злочинів російської армії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-