Харківський педуніверситет не приєднуватимуть до ХНУ імені Каразіна - Лісовий

Харківський педуніверситет не приєднуватимуть до ХНУ імені Каразіна - Лісовий

Укрінформ
Харківський національний педагогічний університет ім. Сковороди не об’єднуватимуть із Харківським національним університетом ім. Каразіна.

Про це заявив на брифінгу в Харкові 15 лютого міністр освіти Оксен Лісовий, передає кореспондент Укрінформу.

“Було прийнято рішення не приєднувати університет ім. Сковороди до університету ім. Каразіна і дати можливість працювати далі автономно. Це рішення, зокрема, було пов'язано з профільністю цього університету і з таким показником, як відсоток саме профільного працевлаштування випускників-педагогів. І в тому числі з тим баченням, яке запропонувало нам керівництво університету щодо подальшого розвитку”, - сказав Лісовий.

Він наголосив, що виш зосередиться на своїй галузевій специфіці, "щоб не розмивати ресурси на підготовку тих фахівців, яких можуть готувати інші університети".

“Для нас важлива підготовка педагогів. Університет запевнив нас у тому, що буде зосереджуватися на підготовці педагогів, у тому числі спеціальної педагогіки. І ми сьогодні віримо і сподіваємося, що це так і буде”, - сказав міністр.

Читайте також: Таврійський національний університет не приєднуватимуть до Києво-Могилянської академії - Верещук

Як повідомлялося, наприкінці 2023 року у МОН розглядали можливість приєднання Харківського національного університету ім. Сковороди до ХНУ ім. Каразіна. Керівництво педагогічного вишу виступило проти.

13 січня 2024 року Кабінет міністрів погодив рішення приєднати Українську інженерно-педагогічну академію до Харківського національного університету ім. Каразіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-